BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vučić: Még egy nyomorék is megértette, mit akar Kurti – a szerbek és a NATO közötti konfliktust

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök a mai zvečani események után a koszovói helyzet kapcsán szólt szerbia polgáraihoz. Rámutatott, hogy az elmúlt három napban jól látható volt, hogy mire készültek az albánok. Azt akarták, hogy konfliktus alakuljon ki a szerbek és a NATO között, amit Aljbin Kurti szervezett.

„Bár hónapok óta mondogatjuk, hogy Aljbin Kurtinak csak egy vágya van – vérontással járó konfliktust szítani Koszovóban és Metohiában, az egész régióban a szerbek és a NATO között. Azonban kevesen akarták meghallani az igazságot, megérteni annak a lényegét, ami történik. Pedig az elmúlt három napban még egy politikailag analfabéta ember is megértette, hogy mi készül itt”

– húzta alá a polgárokhoz intézett beszédében az elnök.

Vučić arról is beszámolt, hogy a ROSU különleges alakulataival és a KFOR-ral való konfliktus után Zvečanban 52 ember kért orvosi segítséget a KBC Kosovska Mitrovicánál, közülük hárman súlyosan megsérültek, egy ember pedig két gólyótalálat ért, aki jelenleg intenzív osztályon van.

Vučić elmondta, hogy a KFOR 41 tagja sérült meg, közülük a legtöbb a KFOR magyar és olasz kötelékéből, hárman közülük súlyosan.

Vučić arról is tájékoztatott, hogy a Szerb Lista alelnöke, Igor Simić figyelmeztette a KFOR-t, hogy az albán különleges erők fegyvereket és mesterlövészek vittek be a létesítményekbe, mialatt a szerbek erőszakmentes ellenállást tanúsítottak.

Vučić elmondta, hogy KFOR zavarja, hanem az albán különleges erők és az álpolgármesterek, ugyanakkor arra szólította fel a koszovói és metóhiai szerbeket, hogy kerüljék a konfliktust a NATO-val.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük