KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vona Gábor: Ózd és Recsk – Ez itt és most nem politika, ez már a történelem

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Janiczak Dávid
Janiczak Dávid

Nos, először kezdjük a tényekkel. Ózdon október 12-én Janiczak Dávid csupán 66 szavazattal – épphogy – nyert, most november 9-én 5223 szavazattal – vagyis döbbenetes erővel. Az eredmény önmagáért beszél. 64.5%-ot kapott a mi polgármesterjelöltünk, 31.8%-ot a Fideszé. Kétharmaddal vertük a kormánypártot. (Csendben felmerül a kérdés, mi lett volna, ha még a tisztességtelen mozgósítás sincs a Fidesz részéről…)

Ne felejtsük el, hogy Recsken ugyanolyan okok miatt, ugyanazokkal a szereplőkkel szintén új választást kellett tartani. Ott is tönkrevertük a Fideszt. Októberben mindössze 7 szavazattal sikerült, most 120-al!

Az első mondat, ami eszembe jutott a két eredmény hallatán, hogy ez itt és most nem politika, ez már a történelem. A Jobbik végig ragaszkodott ahhoz, hogy tisztességgel és programmal kampányolunk, még akkor is, amikor a Fidesz program nélkül, mocskolódó szórólapokkal, hazugságokkal és tisztességtelen eszközökkel gyűjtötte a szavazóit. Hittünk a tisztességben és az emberek igazság iránti szomjúságában. Hittünk abban, hogy nem csak negatív kampánnyal, hanem pozitív jövőképpel is meg lehet szólítani a társadalmat. Igazunk lett. Istennek hála!

A második mondat, ami az eszembe jutott, hogy ez a mai nap nem a 2014-es választások utolsó, hanem már a 2018-as választások első csatája volt. Ózd és Recsk szavazópolgárai nem csupán a saját településeiknek, hanem az egész országnak üzentek. Nem csak az ott élőknek, de millióknak adtak reményt. A Jobbik ma leszámolt a Fidesz verhetetlenségének mítoszával. Fel tudtunk nőni szervezettségben, mozgósító erőben is a kormánypárthoz, abban, amiben eddig nem nagyon sikerült.

A harmadik gondolatom pedig az volt, hogy ma megmutattuk magunknak és mindenkinek a győzelem, a kormányváltás receptjét:
1. Egy új és hiteles politikai erő kell. A Jobbik pedig tiszta erő. A régi bukottakkal nem lehet összefogást teremteni.
2. Egy alkalmas és szerethető jelölt kell. Az ózdi és recski polgármesterjelöltjeink ilyenek voltak.
3. Egy jól szervezett, dolgos, tisztességes kampány kell. Hinni és bízni kell abban, hogy a mocskolódást le lehet győzni az emberséggel, a szeretettel és a munkával.
4. Végül kell egy összefogásra képes, tenni akaró lakosság. Ózd és Recsk megtört települések, megviselték őket az elmúlt évtizedek, de az emberekben még így is maradt egy szikrányi remény. Ebből a szikrából gyújtottunk közösen, egy széles összefogással tábortüzet. A remény tábortüzét.

Ez is érdekelheti:  Fokozódik a hőség, életbe lépett a vörös kód

2018-ig az ország minden pontján meg fogjuk gyújtani…

(Ha esetleg túlságosan érzelmes voltam, annak két oka van. Nagyon megdolgoztunk ezekért a sikerekért, és könnyfakasztó öröm volt megélni a mai győzelmeket. Másrészt a feleségemnek ma van a születésnapja és nem igazán sikerült megfelelő ajándékot vennem Neki. Nos, talán két átütő polgármesteri győzelemmel ez a kérdés is megoldódott.)

Forrás: Vona Gábor Facebook

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Vona Gábor: Ózd és Recsk – Ez itt és most nem politika, ez már a történelem

 1. Néha van igazság. Az a párt, akik a parlamentben úgy reagálják le a szavazás eredményét, hogy a Jobbiknak sikerült a rasszista szavazókat maga köré gyűjteni, annak nincs jövője.
  De, könyörgöm, miért kell minden párt tevékenységének kiderítésére nyolc évet adni?
  Nem élünk olyan sokáig, hogy ilyen bőkezűen pocsékoljuk el életünk nagy részét, amikor minden héten kapunk a hatalomtól valami rosszat.
  Miért esik le a magyar embereknek ilyen nehezen, az , hogy egy társaság nem azért van, hogy mi jobban éljük le hátralévő életünk részét?
  Mert az adó megadóztatásával, még egyetlen ország sem gazdagodott meg.
  Még akkor sem, ha úgy lett az adó manipulatív módon megállapítva, hogy ez csak a mi érdekünk.

  Baumag

 2. Az azért érdekes (a jobbiknak vajon miért nem jutott eszébe), hogy ha baj volt a választásokkal Ózdon, akkor a képviselőket miért nem kellett újra választani? Vagy van aki elhiszi, hogy ugyan azon a szavazáson az egyik X-et csalva, a másik X-et pedig nem csalva húzták be az emberek? Na ne csináljátok már! Ez az egész szavazósdi a megvezetés része. A jónép pedig úgy lenyelte, mint kacsa a nokedlit.
  eSzeL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük