KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Visszaszereznék a székelyek a Békás-szorost a román megyétől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bár egy pert már elveszítették, de nem adják fel, tovább próbálkoznak.

Hargita megye egy bírósági perben korábban jogerősen elveszítette a Békás-szorost a moldvai Neamţ megye javára, a székelyföldi megye önkormányzata nem akar lemondani az eredetileg a Székelyföldhöz tartozó területről. Ismét pert indított az ügyben a Hargita megyei törvényszéken – számolt be a Főtér.ro.

Neamţ megye prefektúrája már meg is kapta erről az idézést. Ebben Hargita megye felperesként azt kéri, hogy a Gyergyószentmiklós-Gyergyótölgyes-Békás övezetében a közigazgatási határ meghúzásáról készült jegyzőkönyvet nyilvánítsák semmissé.

Adrian-Vasile Niţă, Neamţ megye prefektusa ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a keresetben nem fogalmaztak meg új érveket a korábbiakhoz képest, vagyis azt jelzik, hogy

a megyehatár meghúzásával mintegy 700 hektárnyi területtel károsították meg Gyergyószentmiklóst

– idézte a kormánymegbízottat a lap.

Két éve született jogerős döntés a szoros sorsáról

Mint ismert, az ítélőtábla két éve mondta ki jogerősen, hogy a Békás-szoros Neamț megyéhez tartozik, de Hargita megye önkormányzata már az ítélet meghozatalakor jelezte, hogy kérni fogják a döntés érvénytelenítését. Az ítélőtábla azonban ezt is elutasította.

Hargita megye korábban arra hivatkozott, hogy nem engedték belépésüket a perbe, pedig a határ menti települések határvitái a megyére is tartoznak. Így aztán most a megye ismét megpróbálkozik azzal, hogy visszahódítsa a területet – írta a Főtér.ro.

Kiemelt kép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Robert Fico továbbra sincs szállítható állapotban, módosulhat a bűncselekmény minősítése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük