KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Világháborútól tartanak az európaiak és az illegális bevándorlás elleni erősebb fellépést sürgetik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

ilágháborútól tartanak az európaiak és az illegális bevándorlás elleni erősebb fellépést sürgetik. Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet hétvégén tett közzé egy francia közvéleménykutató cég. Az összes válaszadó 62 százaléka tart attól, hogy világháború robban ki. A felmérés szerint tízből hét európai állampolgár szerint túl sok bevándorlót fogadott be a hazája és a válaszadók 85 százaléka mondta azt, hogy több intézkedésre van szükség a bevándorlás elleni küzdelemben. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en azt mondta: nem az a megoldás, hogy a migránsokat oda telepítik, ahol eddig nem volt probléma.

Sikertelen próbálkozás után, a horvát határ irányából, csalódottan gyalogolnak vissza a táborba a migránsok Bosznia-Hercegovinában az M1-en mutatott felvételen. Illegálisan akartak átszökni az Európai Unióba, de nem sikerült nekik. A csoport egyik algériai tagja azt mondta az M1-nek, nagyon sok gondja van az EU-val, és ha egyszer sikerül eljutnia a célországig, mindenért bosszút fog állni.

„Harcolni fogunk mindenki ellen, aki problémát okoz nekünk. Az én apámnak rengeteg pénze van. Ő milliomos. Ezek az emberek tönkre tesznek minket, de eljött az idő, hogy odavigyük a bombát” – mondta mérgesen egy algériai migráns.

A balkáni útvonal népszerűsége továbbra sem csökken a migránsok körében.

Bosznia-Hercegovinában jelenleg több ezren várják a továbbjutást, de új csoportok is folyamatosan érkeznek. A legnépszerűbb célországaik Németország, Franciaország és Olaszország.

Csakhogy ezek az országok jelenleg is túlterheltek. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a napokban egy interjúban már közölte:

Afrika és Európa közötti hajóblokáddal akarja megfékezni az olasz partok felé tartó migrációt.

Az Európai Unióban mégis az új migrációs paktumban látják a megoldást. Ez szolidaritást és közös felelősségvállalást ír elő. De azt is kimondja, hogy a tagállamoknak választaniuk kell:

vagy befogadnak migránsokat vagy fizetnek.

Magyarország azonnal közölte: ellenzi a tervet. Emmanuel Macron pártjának EP-listavezetője viszont most egy a televíziós vitaműsorban kijelentette, hogy –Franciaországhoz hasonlóan – Magyarországnak és más közép-európai országoknak is migránsokat kellene befogadniuk.

Ez is érdekelheti:  Így hazudik Robert Fico ukránbarát merénylőjéről a dollármédia

„Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?” – tette fel a kérdést Valérie Hayer, majd úgy folytatta: „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? Ez lenne a szolidaritás”– sorolta.

Azok az országok, amelyekbe túl sok illegális migráns érkezett az elmúlt tíz évben, most már szabadulnának tőlük – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en. Bakondi György rámutatott: nem az a megoldás, hogy oda telepítsék őket, ahol eddig nem volt probléma.

„Egy közös megoldásra volna szükség, és ezen belül azon magyar tapasztalatoknak a messzemenő figyelembe vételére, amelyet 2015 óta az illegális migránsok elleni küzdelemben szereztünk, ez a határok szigorú őrizete, és a menekültkérelmek Európai Unión kívüli benyújtásának lehetősége” – mondta Bakondi György, aki hozzátette: az EU migrációs paktumának minden eleme a mágnes hatást erősíti, így nem lehet tőle azt várni, hogy javítana a migrációs helyzeten. Rámutatott:

jó lenne, ha a politikai vezetők akár a háború, de a migráció kérdésében is meghallanák az emberek szavát.

Azt, hogy mit gondolnak a saját biztonságukról, hazájukról és az idegenek befogadásáról. Erről pedig számos felmérés készült az elmúlt időszakban.

Orosz–ukrán háború és illegális bevándorlás – ezektől tartanak leginkább az európaiak – erről a Magyar Nemzet számolt be. A lap egy francia közvélemény-kutató cég felmérését közölve rámutatott:

tízből hét európai állampolgár szerint túl sok bevándorlót fogadott be a hazája.

A válaszadók zöme mondta azt, hogy több intézkedésre van szükség a bevándorlás elleni küzdelemben.

Az európaiak problémái között a legfontosabbak között szerepelt az orosz–ukrán háború is. A megkérdezettek 38 százaléka szerint jelent súlyos problémát a konfliktus. Az összes válaszadó 62 százaléka tart attól, hogy világháború robban ki.

hirado.hu

Kiemelt képen: Migránsok érkeznek Lampedusára szeptember 18-án. Fotó: AFP / Zakaria Abdelkafi / illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük