KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vesztegetési botrány van kialakulóban az európai vakcinabeszerzések körül

Ómolnár Miklós millió euró vesztegetési pénzről számol be legújabb videójában

Úgy tűnik, hogy az EU történetének talán legnagyobb korrupciós botránya kerül napvilágra, miközben az EU illetékesei, na és persze a hozzájuk köthető mindig független és persze objektív média közben mélyen hallgat az esetről.

Kiderült ugyanis, hogy az EU egészségügyi biztos asszonyának férjével közös számlájára „rápottyant” 4 millió euró, ami mintegy 1,5 milliárd forintnyi összeg. Az összeg a Ciprusi Szövetkezeti Banktól került a Kiriakídisz család számlájára.

Ezt az összeget – éppen azért, hogy elkerüljék az esetleges botrányt – egyfajta kölcsönnek igyekeztek beállítani. Csakhogy az a gond, hogy ekkora összegre

Váratlanul több, mint közel 1,5 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos asszony férjével közös számláján. A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a Kiriakídisz családi számláján, és annak érdekében, hogy a botrányt elkerüljék, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni. Csak az a probléma, hogy Stella Kiriakídisznak nincs akkora fedezete, amire ekkora összeget hitel gyanánt felvehetne.

Kiriakídisz most mentegeti magát és azt próbálja elhitetni, hogy ennek a pénznek semmi köze az uniós vakcinaszerződésekhez.

Az uniós egészségügyi biztos és családja egyébként nem először keveredik egészségüggyel kapcsolatos korrupciós botrányba. Évekkel korábban ők voltak azok, akik egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén, aztán, majd az egekbe srófolták a kezelések árát – írja a Magyar Hírlap.

A BorsOnline és a Magyar Hírlap nyomán:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: unian.info

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük