KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Veszélyes német ötlet: határon átnyúló légvédelem Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több német parlamenti képviselő támogatta azt az elképzelést, hogy NATO-országok területéről nyugati légvédelmi rendszereket használjanak az Ukrajna feletti orosz rakéták ellen – jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap.

„Ez levenné a terhet az ukrán légvédelmi rendszerről, és lehetővé tenné a front védelmét”

– mondta Roderich Kiesewetter, az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselője.

Példaként említette az amerikai, a brit és a francia hadsereg fellépését az Izrael elleni áprilisi iráni csapás visszaverésében. Azt mondta, hogy a „határokon átnyúló” légvédelem segítségével a nyugati országok le tudnák lőni az Ukrajna feletti orosz rakétákat.

Az elképzelést a kormányzó „közlekedési lámpás” koalíció pártjainak több képviselője is támogatta. Agnieszka Brugger a Zöldektől „helyesnek” nevezte, hogy légvédelmi rendszereket telepítsenek Ukrajna szomszédos országainak határainál, hogy ezzel lefedjék a nyugati területeket.

„Hosszú távon nem szabad kizárni, hogy Lengyelország és Románia légvédelmet biztosítson Ukrajna számára”

– mondta képviselőtársa, Anton Hofreiter, a Bundestag európai politikai bizottságának vezetője.

Azonban szerinte ez az elképzelés most „nem képezheti vita tárgyát”, mivel a prioritás az, hogy maga Ukrajna kapjon felszerelést és lőszert.

Markus Faber, a Szabad Demokraták (FDP) képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy az Ukrajna határvidékei feletti légteret „elvileg” a NATO területén lévő légvédelmi rendszerekkel lehetne védeni, megjegyezve, hogy már most is hiány van kilövőállásokból és rakétákból.

Nico Lange, a Müncheni Biztonsági Konferencia vezető munkatársa korábban azt javasolta, hogy a NATO Lengyelországban vagy Romániában állomásozó légvédelmi rendszerekkel lőhetné le az Ukrajna felett megjelenő orosz rakétákat.

Emmanuel Macron francia elnök egy, az Economistnak adott interjúban nemrég azt nyilatkozta, hogy nem zárja ki NATO- tagországok katonai egységeinek Ukrajnába küldési lehetőségét, ha Oroszország áttöri a frontvonalakat, és erre Kijevből kérés érkezik. Elmondta, hogy számos ország egyetért Franciaország ezirányú megközelítésével.

Ez is érdekelheti:  Titkos megbeszélést tartott Putyin és Hszi Csin-ping

Mint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban elmondta, az európaiak látják, hogy a helyzet gyorsan változik, ami Ukrajna számára a teljes összeomlással fenyeget, ezért szándékosan fokozzák a feszültséget.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Patriot légvédelmi rakétarendszer./ © Fotó: Anthony Sweeney / Archív

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük