KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vádemelési indítványt nyújtottak be Biden ellen

Egy amerikai törvényhozó kedden vádemelési indítványt nyújtott be Joe Biden elnök ellen déli határpolitikája miatt, ami alapján alkalmatlan a hivatalára.

A Lauren Boebert coloradói republikánus képviselő által benyújtott indítványban Bident hatalommal való visszaéléssel és kötelességmulasztással vádolják, mivel „olyan végrehajtó hatalom élén áll, amely folyamatosan, nyíltan és következetesen megtagadja a nemzet bevándorlási törvényeinek végrehajtását és a déli határ biztosítását”.

Boebert a Fox Newsnak elmondta, arra bátorította pártját – amely jelenleg többségben van a képviselőházban -, hogy lépjen fel a vádakkal összefüggésben, ugyanakkor, ha ebben nem találtámogatókra, akkor hajlandó egyedül is továbblépni.

„Ha a bizottságok és/vagy a vezetés nem lép fel, és nem tesznek tényleges lépéseket az elnök kudarcos ténykedése ellen… akkor továbbviszem, a vádemelési cikkelyemet egy kiemelt indítványhoz”

– mondta Boebert a csatornának.

Biden és Kamala Harris alelnök ellen Boebert már korábban, 2021-ben próbált vádat emelni a kormányzatnak az afganisztáni válságkezelése és az amerikai csapatoknak az országból való kivonásával kapcsolatban.

Egy másik republikánus törvényhozó, Marjorie Taylor Greene georgiai kongresszusi képviselő szintén Biden eltávolítását szeretné elérni, és a múlt hónapban már ismertette az elnök ellen általa megfogalmazott vádakat.

Mindkét képviselőnő „inváziónak” nevezte az Egyesült Államokba Mexikón keresztül beáramló illegális bevándorlók tömegét. Kifogásolták azt a gyakorlatot, hogy a külföldiek az Egyesült államok területén az ügyük bírósági tárgyalásáig szabadon mozoghatnak, és a határellenőrzés vélt hiányát összefüggésbe hozták a kábítószeres túladagolások számának növekedésével.

Hétfőn a Tennessee állambeli republikánus Andy Ogles képviselő újabb indítványt nyújtott be a demokrata pártelnök felelősségre vonására. Ogles azt állítja, hogy Biden „fegyverként használta” a végrehajtó hatalmat, hogy megvédje „családja korrupciós és erősen kétes üzleti érdekeit”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Lauren Boebert amerikai képviselő. © Bill Clark / CQ-Roll Call, Inc a Getty Images

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük