KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vádemelési indítványt nyújtottak be Biden ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy amerikai törvényhozó kedden vádemelési indítványt nyújtott be Joe Biden elnök ellen déli határpolitikája miatt, ami alapján alkalmatlan a hivatalára.

A Lauren Boebert coloradói republikánus képviselő által benyújtott indítványban Bident hatalommal való visszaéléssel és kötelességmulasztással vádolják, mivel „olyan végrehajtó hatalom élén áll, amely folyamatosan, nyíltan és következetesen megtagadja a nemzet bevándorlási törvényeinek végrehajtását és a déli határ biztosítását”.

Boebert a Fox Newsnak elmondta, arra bátorította pártját – amely jelenleg többségben van a képviselőházban -, hogy lépjen fel a vádakkal összefüggésben, ugyanakkor, ha ebben nem találtámogatókra, akkor hajlandó egyedül is továbblépni.

„Ha a bizottságok és/vagy a vezetés nem lép fel, és nem tesznek tényleges lépéseket az elnök kudarcos ténykedése ellen… akkor továbbviszem, a vádemelési cikkelyemet egy kiemelt indítványhoz”

– mondta Boebert a csatornának.

Biden és Kamala Harris alelnök ellen Boebert már korábban, 2021-ben próbált vádat emelni a kormányzatnak az afganisztáni válságkezelése és az amerikai csapatoknak az országból való kivonásával kapcsolatban.

Egy másik republikánus törvényhozó, Marjorie Taylor Greene georgiai kongresszusi képviselő szintén Biden eltávolítását szeretné elérni, és a múlt hónapban már ismertette az elnök ellen általa megfogalmazott vádakat.

Mindkét képviselőnő „inváziónak” nevezte az Egyesült Államokba Mexikón keresztül beáramló illegális bevándorlók tömegét. Kifogásolták azt a gyakorlatot, hogy a külföldiek az Egyesült államok területén az ügyük bírósági tárgyalásáig szabadon mozoghatnak, és a határellenőrzés vélt hiányát összefüggésbe hozták a kábítószeres túladagolások számának növekedésével.

Hétfőn a Tennessee állambeli republikánus Andy Ogles képviselő újabb indítványt nyújtott be a demokrata pártelnök felelősségre vonására. Ogles azt állítja, hogy Biden „fegyverként használta” a végrehajtó hatalmat, hogy megvédje „családja korrupciós és erősen kétes üzleti érdekeit”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Lauren Boebert amerikai képviselő. © Bill Clark / CQ-Roll Call, Inc a Getty Images

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: