TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

USA: A republikánusok az ukrajnai segélyek megszüntetését szorgalmazzák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A republikánusok a kongresszusban állásfoglalást nyújtottak be, amely az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek leállítását célozza, hivatkozva az adófizetőkre háruló hatalmas költségekre, a Moszkvával való eszkaláció kockázatára.

Matt Gaetz floridai képviselő vezetésével 11 republikánus terjesztette elő csütörtökön az „Ukrajna-fáradtságról szóló határozatot”, amely kimondja, hogy Washingtonnak „be kell szüntetnie az Ukrajnának nyújtott katonai és pénzügyi támogatást”, miközben „minden harcoló felet a békemegállapodás elérésére” szólít fel.

„Joe Biden elnök bizonyára elfelejtette 2022 márciusában tett jóslatát, amely szerint Ukrajna katonai felszereléssel való felfegyverzése „harmadik világháborúvá” fogja eszkalálni a konfliktust”

– mondta Gaetz az állásfoglalást bejelentő sajtóközleményben.

„Fel kell függesztenünk minden külföldi támogatást az ukrajnai háborúhoz, és követelnünk kell, hogy a konfliktusban részt vevő összes harcoló fél azonnal kössön békemegállapodást”.”

Azzal érvelve, hogy az Egyesült Államok a „menedzselt hanyatlás” időszakában van, Gaetz szerint a problémák csak rosszabbodni fognak, ha a kormány továbbra is „kivérezteti az adófizetők dollárjait” egy külföldi konfliktusban.

Az állásfoglalás tartalmaz egy listát, amely felvázolja az ukrán erők számára tavaly óta nyújtott elképesztő amerikai katonai támogatás mértékét, és megállapítja, hogy

„az Ukrajnának adományozott lőszerek súlyosan kimerítették az Egyesült Államok készleteit, ami gyengíti az Egyesült Államok képességét egy konfliktus esetén”.

A továbbiakban idézte a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának nemrégiben készült jelentését, amely szerint a jelenlegi gyártási ütem mellett több mint 12 évbe telik az amerikai Javelin rakétakészlet feltöltése.

A törvényhozók továbbá azzal érveltek, hogy a Kijevnek nyújtott katonai támogatás „akaratlanul is hozzájárul a polgári áldozatokhoz” minden oldalon, megismételve Gaetz korábbi megjegyzéseit, aki szerint a fegyverek csak „meghosszabbítják a gyilkos harcot”.

Gaetz állásfoglalásához 10 republikánus képviselők csatlakozott, többek között, Thomas Massie, Marjorie Taylor Greene, Lauren Boebert, Andy Biggs, Paul Gosar, Anna Paulina Luna, Mary Miller, Barry Moore, Ralph Norman és Matt Rosendale.

Ez is érdekelheti:  Magyaródy Szabolcs: Volksbund

Bár a képviselőházi republikánusok egyre nagyobb része – köztük Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke – mindinkább óvatos a támogatással kapcsolatban, és a szenátusban a vezető törvényhozók inkább támogatják azt. Decemberben Mitch McConnell, a szenátusi Republikánus Párt vezetője kijelentette, hogy „az ukránoknak az oroszok legyőzéséhez nyújtott segítség jelenleg az Egyesült Államok első számú prioritása”, azt állítva, hogy ezt a nézetet széles körben osztják a Republikánus Párt tagjai.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Marjorie Taylor Greene, Matt Gaetz és Lauren Boebert republikánus képviselők a washingtoni törvényhozás épületében, 2023. január 7-én. © AP / Alex Brandon

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük