KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán titkosszolgálati főnök-helyettes: Meg akarjuk ölni Putyint!

Vlagyimir Putyin orosz elnök rajta van Ukrajna gyilkos listáján – árulta el az ország hírszerzésének helyettes vezetője. Vadim Szkibickij hozzátette, hogy beosztottjai magas rangú orosz katonai parancsnokokra is vadásznak.

A német Die Welt című lapnak szerdán nyilatkozó Szkibickijt arról kérdezték, hogy szolgálata megpróbálja-e meggyilkolni az orosz államfőt. Az ukrán tisztségviselő erre azt válaszolta, hogy Putyin elnök „észreveszi, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá”.

Szkibickij szerint az ukrán titkosszolgálatnak eddig azért nem sikerült megölnie Putyint, mert „bujkál”, de hozzátette, hogy az orosz főparancsnok „most kezdi kidugni a fejét”.

Amikor azonban nyilvánosan megjelenik, a hírszerzés „nem biztos benne, hogy valóban ő az” – hangsúlyozta Szkibickij.

Hozzátette, hogy beosztottjai „megpróbálják megölni” Jevgenyij Prigozsint, a Wagner katonai magáncég vezetőjét is.

Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt is likvidálásra jelölte ki az ukrán titkosszolgálat – állította annak helyettes vezetője.

Arra a kérdésre, hogy Kijev áll-e Darja Dugina újságíró és aktivista tavaly augusztusi és Vlagyimir Tatarszkij katonai blogger április végi meggyilkolása, valamint Zakhar Prilepin író ellen e hónap elején elkövetett merénylet mögött, Szkibickij azt állította, hogy ezek „belső munkák” voltak.

Az ukrán tisztviselő azt is állította, hogy az orosz eliten belül különböző csoportok harcolnak egymással a hatalomért.

Szkibickij hozzátette, hogy az orosz „propagandisták” nem elsődleges célpontjai a szolgálatának, szemben az orosz katonai egységek parancsnokaival. Azt állította, hogy Kijevnek sikerült meggyilkolnia néhányat ezen felső vezetők közül, de nem volt hajlandó neveket vagy számokat közölni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vadim Skibitsky. © Vladimir Shtanko/Anadolu Ügynökség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük