Ukrán szokás szerint: Megtorlások Herszonban, gyilkosságok (18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután a külföldi újságírókat kizavarták Herszonból, az ukránok gyakorlatilag megteremtették a lehetőségét annak, hogy elkezdjék a leszámolásokat azokkal az emberekkel szemben, akiket megvádolnak az oroszokkal történt kollaboráns magatartással.

Itt a NIF oldalain már beszámoltunk cölöpökhöz kötözésről, mint megszokott „ukrán népi hagyományról”, azonban a legfrissebb hírek ennél is tragikusabbak.

Az ukrán biztonsági erők a büntetőakciók során 39 oroszbarát aktivistát lőttek le Herszonban, 74 embert ismeretlen helyre vittek  – közölte a segélyszolgálatok szóvivője.- számol be minderről a RIA Novosztyi hírügynökség.
A képen herszoni – „szűrési intézkedések”, vagy egyszerűbben – az ukrán szélsőségesek népirtása és büntető akciói láthatók.
Volodimir Szaldo, Herson régió megbízott kormányzója megjegyezte, hogy bizonyítékok vannak arra, hogy az ukrán hatóságok terrorizálják azokat a civileket Herszonban, akik „egyszerűen csak tovább folytatták a munkájuk, amíg az orosz haderő az elmúlt hónapokban a városban tartózkodott”.
NIF kommentár:
Sajnos azt már megszoktuk, hogy az EU médiumai semmit sem közölnek azokról az atrocitásokról, amelyek rendszeresek az ukrán hadsereg megjelenése esetén. Úgy is fogalmazhatunk, hogy nem EU konform ezekről a dolgokról beszámolni. Sőt, ha valamelyik független médium mindezeket leírja, azt azonnal megbélyegzik a propaganda jelzővel. Mi fütyülünk a megbélyegzésre, egyszerűen csak be akarjuk mutatni a valóságot. Ugye nem gondolta senki sem komolyan, hogy a buchai esetek nem ismétlődnek majd máshol az ukránok jóvoltából.
Nem fogunk csodálkozni azon, ha majd megjelennek az ukrán médiahírek az oroszok által  megkínzott, megcsonkított áldozatokról.

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük