KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán szokás szerint: Megtorlások Herszonban, gyilkosságok (18+)

Miután a külföldi újságírókat kizavarták Herszonból, az ukránok gyakorlatilag megteremtették a lehetőségét annak, hogy elkezdjék a leszámolásokat azokkal az emberekkel szemben, akiket megvádolnak az oroszokkal történt kollaboráns magatartással.

Itt a NIF oldalain már beszámoltunk cölöpökhöz kötözésről, mint megszokott „ukrán népi hagyományról”, azonban a legfrissebb hírek ennél is tragikusabbak.

Az ukrán biztonsági erők a büntetőakciók során 39 oroszbarát aktivistát lőttek le Herszonban, 74 embert ismeretlen helyre vittek  – közölte a segélyszolgálatok szóvivője.- számol be minderről a RIA Novosztyi hírügynökség.
A képen herszoni – „szűrési intézkedések”, vagy egyszerűbben – az ukrán szélsőségesek népirtása és büntető akciói láthatók.
Volodimir Szaldo, Herson régió megbízott kormányzója megjegyezte, hogy bizonyítékok vannak arra, hogy az ukrán hatóságok terrorizálják azokat a civileket Herszonban, akik „egyszerűen csak tovább folytatták a munkájuk, amíg az orosz haderő az elmúlt hónapokban a városban tartózkodott”.
NIF kommentár:
Sajnos azt már megszoktuk, hogy az EU médiumai semmit sem közölnek azokról az atrocitásokról, amelyek rendszeresek az ukrán hadsereg megjelenése esetén. Úgy is fogalmazhatunk, hogy nem EU konform ezekről a dolgokról beszámolni. Sőt, ha valamelyik független médium mindezeket leírja, azt azonnal megbélyegzik a propaganda jelzővel. Mi fütyülünk a megbélyegzésre, egyszerűen csak be akarjuk mutatni a valóságot. Ugye nem gondolta senki sem komolyan, hogy a buchai esetek nem ismétlődnek majd máshol az ukránok jóvoltából.
Nem fogunk csodálkozni azon, ha majd megjelennek az ukrán médiahírek az oroszok által  megkínzott, megcsonkított áldozatokról.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük