KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán rakétacsapás érte a Barátság kőolajvezetéket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrán rakéta csapódott be az oroszországi Brjanszk régióban, a Barátság kőolajvezetékhez kapcsolódó olajszivattyúállomás közelében – közölte szerdán a Transneft.

A TASSZ hírügynökségnek nyilatkozva Igor Demin, a társaság szóvivője elmondta, hogy a lövedék január 31-én a késői órákban csapódott be a novozibkovói állomás területén. Megjegyezte, hogy a támadási kísérlet végül nem járt emberáldozattal, és az olajtovábbításban sem okozott problémát.

A Mash hírügynökség első jelentése szerint a csapást egy Tochka-U rakétával hajtották végre, mely következtében az állomás áramellátása megszűnt. Állítólag a munkások egy 20 méteres krátert találtak az állomás területén.

Demin kifejtette, hogy a Novozybkovo olajszivattyú-állomást, amely a támadás célpontja volt, csak csúcsidőben használják átmenetileg a Barátság vezetéken, és utoljára 2022-ben kapcsolták be csupán néhány órára. Megjegyezte, hogy a Transneft dolgozói jelenleg a támadás okozta károk helyreállítását végzik, maga a vezeték továbbra is a megszokott módon működik.

A Druzsba (Barátság) olajvezeték az egyik leghosszabb a világon, és Oroszország keleti részeit köti össze Európa több pontjával, köztük Ukrajnával, Fehéroroszországgal, Lengyelországgal és Németországgal.

A kijevi erők által kedden célba vett szakasz az orosz-ukrán határtól mintegy 39 km-re található, és közvetlenül Fehéroroszországba vezet, ahol két részre ágazik: az egyik Németországba és Lengyelországba, a másik pedig Ukrajnán keresztül Magyarországra, Szlovákiába, Ausztriába és Csehországba szállítja az olajat. Németország azonban az év eleje óta nem kapott olajat, miután Berlin és Lengyelország úgy döntött, hogy leállítja az orosz nyersolaj importját.

Aleksander Bogomaz brjanszki kormányzó szerint a kijevi erők kedden több tüzérségi csapást is indítottak polgári célpontok ellen a térségben. Bár áldozatokról nem érkezett jelentés, Bogomaz szerint a támadás több mint egy tucat lakóépületet, egy második világháborús emlékművet és egy üzletet károsított meg. A csapások miatt több faluban is megszűnt az áramellátás – mondta Bogomaz, majd hozzátette, hogy ezeket a hibákat a segélyszolgálatok azonnal kijavították.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Kiemelt kép: druzhba.transneft.ru


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük