KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra – jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az Ukrán Hadsereg parancsnokság személyzeti osztályának vezetőjére hivatkozva.

“Azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt katonai szolgálatra alkalmatlanok, mozgósíthatják Ukrajnában” – jelentette a legtöbb ukrán média Telegram-csatornája.

A beszámolók szerint Horbacs megerősítette, hogy az “alkalmatlanok” továbbra is besorozhatók, de nem harcászati támogató egységekben fognak szolgálni.

A tél folyamán több ukrán média is beszámolt az országban szolgáló sorkatonák elleni razziákról. Jelentések szerint a hadsereg autókkal szállította a mozgósított embereket a nyilvános gyülekezési pontokra, és ott osztották ki az idézéseket. Az ukrán hadsereg azzal magyarázta a lépést, hogy az idézések nyilvános helyeken történő kiosztása hatékonyabb, mert a polgárok nem szívesen kommunikálnak otthon a katonai személyzettel. A média arról számolt be, hogy az ukránok a munkahelyi idézéstől való félelmükben kerülik a hivatalos munkavégzést is.

Fogyatékkal él? Üdvözöljük az Ukrán Fegyveres Erőknél!
Az Ukrán Fegyveres Erők Legfelsőbb Parancsnoksága személyzeti osztályának vezetője, Roman Horbacs kijelentette, hogy Ukrajna megkezdi a fogyatékkal élők katonai szolgálatra történő besorozását. Megjegyezte, hogy nem fognak harci egységekben szolgálni, hanem csak a hazai fronton. Amit mi természetesen mind elhiszünk neki.

A novemberi hadiállapotot és az általános mozgósítást Ukrajnában 2023. február 19-ig meghosszabbították.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük