KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán külügyminiszter a kettős állampolgárságról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Úgy látszik, Brüsszelből ideszóltak – mindkét félnek: Ukrajna ne tartson fönn két frontot, a Donbassz elleni támadás küszöbén. Kuleba ezért gesztust tett a magyaroknak a kettős állampolgárság ügyében: a magyaroknak igen – az oroszoknak nem.

Célja lehet Magyarország „leválasztása” a „túlzott” orosz kapcsolatokról. Ez olyan csali, amire – ha nem vigyáz, – Magyarország már megint ráharaphat. Mint amikor csak az EU-tagországokhoz tartozó kisebbségek nyelvhasználata érdekelte, az orosz nyelv helyzete iránt Budapest akkor érdektelenségét nyilvánította (csak később ébredve rá, hogy ez hiba volt.)

Ne legyünk provinciálisak! Ne hagyjuk, hogy egy ilyen álnok hazudozó szembeállítson minket az egyetlen országgal, amely adott esetben kész támogatni minket. Mert, ha ez az elődeihez hasonlóan csalárd, szerződésszegő MEGINT FORDÍT EGYET A KÖPÖNYEGÉN (ez nála is hamar megy), újra csak magunkra maradunk.

Kérdezzük meg inkább: mikor lesznek hajlandók levenni a magyar külügyminisztert az ukrán gestapó két feketelistájáról is? (Melyek nem feltétlenül halálosak ugyan – azok is lehetnek –, de mindenképpen dehonesztálóak, TŰRHETETLENEK.) Ukrajnának még sokat kell tanulnia, ha valóban az „európai” szervezetek tagja akar lenni. Például, hogy nem szokás a hazája érdekei mellett mindenkor kopját törni kész, és ezért netán nem rokonszenves partnert feketelistázni.

Ja, és persze azokat a kárpátaljai tisztségviselőket, és mindazokat is le kívánják-e vétetni a „Mirotvorec” feketelistájáról, akiket annak idején kettős állampolgárságuk miatt tettek oda.

Csikós Sándor

NIF


Kuleba: Ukrajnában szükség van a kettős állampolgárság intézményére

Ukrajnában be kell vezetni a kettős állampolgárság intézményét, de nem lehet kettős állampolgárság az agresszor Oroszországgal – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a TSN tévécsatorna hírportálján szerdán megjelent interjújában.

Az ukrán diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság lehetővé teszi a kapcsolatok megőrzését a külföldre távozott és ott új életet kezdett ukránok millióival. „Ha egyszer nem tudjuk őket földrajzilag Ukrajnában tartani, akkor tartsuk meg őket mentálisan és jogilag a mi ukrán terünkben. Kétségtelenül nem lehet szó semmilyen kettős állampolgárságról az agresszor országgal, ez tabu, ez a téma le van zárva” – mutatott rá.

Ez is érdekelheti:  A Nyugat csalódást keltő hírrel készül Zelenszkij számára

Kuleba kiemelte, hogy a kettős állampolgárság megszerzése komoly szűrők közbeiktatásával történhet a visszaélések kizárása érdekében. A kettős állampolgárság kérdése az ukrán identitás nagyvilágban történő megtartásának és a külföldi ukránok Ukrajna fejlesztésébe való bevonási lehetőségének kérdése – vélekedett a külügyminiszter, megjegyezve, hogy „ha ezt nem tesszük meg, akkor elveszítjük ezeket az embereket és ezt a potenciált.”

Forrás: karpat.in.ua    |  Kárpátalja.ma | 2020.12.30

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük