KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán képviselő: Ukrajna NATO-csatlakozási reményei szertefoszlottak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának gyors NATO-csatlakozással kapcsolatos reményei szertefoszlottak – jelentette ki kedden a Telegramban Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) egyik tagja. Azt állította, hogy Washington annyira “bosszús” az ötlet miatt, hogy megtiltotta európai szövetségeseinek, hogy egyáltalán szóba hozzák – számolt be az Oroszhírek.

Kijev 2017-ben tette külpolitikájának stratégiai céljává a katonai szövetséghez történő csatlakozást, és 2022 őszén nyújtotta be hivatalos csatlakozási kérelmét, miután négy korábbi régiója népszavazáson Oroszországhoz való csatlakozás mellett voksolt.

Moszkva többször is kijelentette, hogy Ukrajna esetleges NATO-tagságát, valamint a blokk kúszó kelet felé történő terjeszkedését komoly biztonsági fenyegetésnek tartja. Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy Kijev NATO-tagság iránti vágya volt az egyik fő oka Oroszország hadműveletének – írták.

„Nem lesz NATO” – írta keddi bejegyzésében Honcsarenko, egy olyan “felismerésre” hivatkozva, amelyet állítólag meg nem nevezett washingtoni amerikai tisztviselőktől kapott.

MH

Kiemelt képen: az ukrán törvényhozás épülete / Fotó Wikipédia

Ez is érdekelheti:  „Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz első!” – újabb magyarellenes kirohanás Kárpátalján

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük