Ukrajna tökéletes kísérleti terep az új amerikai fegyverek számára – ukrán védelmi miniszterhelyettes

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai védelmi vállalatoknak Ukrajnába kellene küldeniük új fegyvereiket, hogy azokat az orosz erők elleni tényleges harcban tesztelhessék – mondta Volodimir Gavrilov kijevi védelmi miniszterhelyettes.

Gavrilov ezt a javaslatot szerdán a texasi Austinban megrendezett Future Force Capabilities Conference and Exhibition elnevezésű konferencián és kiállításon az amerikai védelmi ipar több száz képviselője és katonai beszerzéssel foglalkozó személy előtt tartott beszédében tette.

“Ha van néhány ötletük, vagy néhány kísérleti projekt, amelyet a tömeggyártás előtt tesztelni kell, elküldhetik nekünk, és mi elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni. És a végén megkapják a pecsétet, amit az ukrajnai háború is bizonyít. Könnyen eladjátok majd”

– mondta a Military Times idézése szerint.

A védelmi miniszterhelyettes szerint a startup cégek, köztük azok, amelyek drón- és zavarásgátló berendezésekkel foglalkoznak, már eddig is új technológiákat hoztak az ukrán harctérre.

“És olyan termékkel térnek vissza, amely már most versenyképes a piacon, mert harci zónában tesztelték” – mondta Gavrilov, anélkül, hogy felfedte volna, mely cégek dolgoztak már együtt Ukrajnával ilyen minőségben.

Megjegyzései azon a napon hangzottak el, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be, amelyre szerinte azért van szükség, mert Oroszország “az egész nyugati katonai gépezet” ellen harcol Ukrajnában. Szergej Sojgu védelmi miniszter később kijelentette, hogy a tervek szerint mintegy 300 ezer tartalékost hívnak be.

Tekintettel az orosz taktika megváltozására, Kijevnek több drónelhárító és elektronikai hadviselési technológiára, páncélozott járművekre, valamint nagy hatótávolságú páncéltörő és precíziós tűzfegyverekre lesz szüksége – mondta Gavrilov.

Sojgu szerint Ukrajna most már szinte teljes mértékben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU és más nemzetek által szállított fegyverektől függ, mivel a február végén kezdődött harcok előtt szovjet gyártmányú hardver nagy részét az orosz erők megsemmisítették.

Moszkva régóta bírálja a Nyugatot, amiért fegyvereket szállít Kijevnek, mondván, hogy ez csak meghosszabbítja a harcokat, és növeli az Oroszország és a NATO közötti közvetlen konfrontáció kockázatát. “Az Egyesült Államok valójában azon a határon tántorog, hogy politikája miatt a konfliktus részesévé válik” – figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán.

Orosz Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük