KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna ismét leállította a Barátság kőolajvezetéket Magyarország irányába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna leállította a területén a Barátság kőolajvezeték déli ágának üzemeltetését – közölte Igor Demin, a Transznyefty elnökének tanácsadója a RIA Novosztyival.

“Az ukrán szakaszt leállították – Broditól a Kárpátokig. Brodi irányába Belarusz egyelőre szállítja az olajat” – mondta.

Demin megjegyezte, hogy nem tudja, hogy az Ukrtransznafta mikor fogja újraindítani a tranzitot. Hozzátette azt is, hogy a Magyarországra irányuló, a Barátság-vezetéken keresztül történő kőolajszállítás három napra felfüggesztésre került. Az előrejelzés szerint ez még egy hétig így fog folytatódni. A Csehországba és Szlovákiába folytatódik a kőolajszivattyúzás.

Kijev a múlt héten egyoldalúan felfüggesztette a kőolaj szállítását a vezeték déli ágán keresztül Magyarország irányába, az elektromos hálózat feszültségének csökkenésére hivatkozva. A csővezeték működését másnap helyreállították.

A Barátság-vezeték a világ leghosszabb olajvezetéke, hossza mintegy négyezer kilométer.

Az oroszországi Szamara régióból indul, áthalad Brjanszkon, majd két szakaszra ágazik: az északi szakasz Belaruszon, Lengyelországon és Németországon, a déli szakasz pedig Ukrajnán, a Cseh Köztársaságon, Szlovákián és Magyarországon keresztül halad.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Tucker Carlson: Gyermekpornográfiával zsarolnak amerikai képviselőket a titkosszolgálatok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük