KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna engedélyezte a HIMARS-csapásokat az újonnan függetlenné vált régiókra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna ígéretet tett az Egyesült Államoknak, hogy nem használ amerikai fegyvereket Oroszország területének támadásához, de ez a tilalom nem vonatkozik Ukrajna Zaporozhye és Herson régióira, valamint a DPR és LPR területeire – jelentette ki Oksana Markarova Ukrajna amerikai nagykövete, az Európai Pravdának adott interjújában. Elmondása szerint ebben az esetben a jelenleg az Orosz Föderáció által ellenőrzött területek visszaadásáról beszélünk.

Megállapodásunk van az Egyesült Államokkal, hogy nem használunk az Egyesült Államok és partnerei által rendelkezésünkre bocsátott fegyvereket az Orosz Föderáció területén. De ha ma Ukrajna ideiglenesen megszállt területeinek felszabadításáról beszélünk, ahol az ellenség tartózkodik, akkor ennek megfelelően nincsenek ilyen korlátozásaink ” – hangsúlyozta Markarova.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a tilalom kizárólag a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerek használatára vonatkozik. Ráadásul az Egyesült Államok semmilyen módon nem korlátozta Ukrajnát abban, hogy a Krímet lője.

Eközben Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a Herson és Zaporozhye régió függetlenségének elismeréséről szóló rendeletet. A rendeletek szeptember 29-i keltezésűek, és az aláírás napjától – szeptember 30-tól lépnek hatályba.

Kiemelt kép: Ukrajna Védelmi Minisztériuma 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ukrajnává kellene változtatni Texas nevét

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük