TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna atomerőművekben tárol fegyvereket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán erők nyugat által szállított rakétákat és tüzérségi lövedékeket tárolnak atomerőművekben – közölte hétfőn Szergej Nariskin, az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat igazgatója. Azt állította, hogy Kijev az üzemeket lőszerkészletek fedezésére használja.

„Hiteles információ van arról, hogy az ukrán csapatok a nyugat által szállított fegyvereket és lőszereket atomerőművek területén halmozzák fel” – mondta Nariskin a hírszerző szolgálat honlapján olvasható közleményben. Hozzátette, hogy a fegyverek között vannak amerikai gyártmányú HIMARS hordozórakéták és külföldi légvédelmi rendszerek által használt rakéták, valamint „nagy kaliberű tüzérségi lövedékek”.

Naryskin szerint csak december utolsó hetében több „halálos rakomány”-mal megrakott autót szállítottak vasúton a nyugat-ukrajnai Rovnoi Atomerőműbe. „Arra a számításra hagyatkoznak, hogy az orosz fegyveres erők nem csapnának le atomerőművekre, mert tisztában vannak a nukleáris katasztrófa veszélyével” – mondta a titkosszolgálat vezetője.

Ha pedig egy ukrán légelhárító rakéta „letér a célról”, az a készletek felrobbanását és az atomerőmű megsemmisülését okozhatja, és ezt a tragédiát majd Moszkvára lehet hárítani.


Kiemelt kép: A rovnói atomerőmű Ukrajnában. © Wikimedia

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  KMKF: Fokozódó aggodalom a kárpátaljai magyarságért

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük