KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újra és újra kérdezem: ki pénzeli az „Iszlám Államot”? – Morvai kérdése Mogherini asszonyhoz

Immár visszatérő rituálészerűen teszi fel a kérdést, a véget nem érő, üres szövegekből álló európai uniós „Külügyek és Biztonságpolitika” vitákon Morvai Krisztina: ki hozta létre, ki finanszírozza az „Iszlám Államot”? Ki vásárolja meg a terrorista „államtól” az olajat, a műkincseket? Hogyan szankcionálja az Európai Unió ezeket az államokat, illetőleg vállalatokat? A rituálé része, hogy Mogherini asszony nem válaszol Morvai Krisztinának, aki ezután írásban terjeszti elő a kérdéseit, és a szabályzatnak megfelelően – tetszik, vagy nem tetszik – Mogherininek válaszolnia kell. Mindenki számára nyilvánvalónak kell lennie: nem beszélhetünk igazi EU-s biztonságpolitikáról addig, amíg állítólagosan az Európai Unió és legfőbb szövetségese, az Egyesült Államok – minden titkosszolgálati eszköze és ereje ellenére – állítólagosan nem tudja felfedni azt, hogy kik kereskednek az „Iszlám Állammal”, kik tartják fent ezt a terrorista gépezetet. A Morvai és Mogherini közötti „rituálé” egyik előző levélváltása itt olvasható:
Morvai Krisztina írásos kérdései Mogherininek a következők voltak:
http://www.europarl.europa.eu/sides/g…
1. Az Ön tudása szerint, illetőleg az Európai Unió, mint intézmény tudása szerint ki támogatja anyagilag az ISIS-t („Iszlám Államot”), és különösen kik azok, akik olajat vásárolnak e szervezet(ek)től?
2. Mit tett eddig és mit tesz az Európai Unió annak érdekében, hogy ezeket a vállalatokat illetőleg államokat beazonosítsa, és igazságszolgáltatás elé állítsa, különös tekintettel arra, hogy magatartásuk és tevékenységük nyilvánvalóan a nemzetközi jogba ütközik?
A külügyi főképviselő írásbeli válasza a következő volt:
http://www.europarl.europa.eu/sides/g…
P-012737/2015
Dimitrisz Avramopulosz válasza a Bizottság nevében
(1.12.2015)
A Bizottság általános ismertekkel rendelkezik az Iszlám Állam bevételforrásairól, köztük az olajértékesítésről[1]. Az Iszlám Államtól olajat vásárlók vagy a szervezetet egyéb módon pénzügyileg támogatók kilétéről ugyanakkor nincsenek információi. A terrorizmusfinanszírozás gyanúját nemzeti szinten kell jelenteni a pénzügyi információs egységek felé, akik azt követően határoznak a megfelelő további lépésekről. A terrorizmusfinanszírozással vádolt személyek ellen a nemzeti bíróságok indítanak eljárást. Az EU nem rendelkezik hatáskörrel arra, hogy a terrorizmusfinanszírozáshoz kapcsolódó egyedi esetekbe beavatkozzon.
Az EU nemrégiben megerősítette jogi keretét annak megelőzése érdekében, hogy a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás céljaira visszaélhessenek a pénzügyi rendszerrel[2]. Az (EU) 2015/849 irányelv 9. cikke értelmében a Bizottság felhatalmazással rendelkezik arra, hogy azonosítsa azokat a harmadik országbeli joghatóságokat, amelyeknek a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelmet célzó nemzeti rendszereit stratégiai hiányosságok jellemzik, hogy azok fokozott ügyfél-átvilágítási intézkedéseket alkalmazzanak. A terrorizmusfinanszírozás módszereinek folyamatos kutatása a továbbiakban elősegíti a nemzeti hatóságok munkáját. Ezzel összefüggésben a Bizottság jelenleg azon dolgozik, hogy az (EU) 2015/849 irányelv előírásai szerint beazonosítsa a terrorizmusfinanszírozás és a pénzmosás belső piacot érintő kockázatait. Az értékelést legkésőbb 2017 júniusában hozzák nyilvánosságra, és egyben ajánlásokat tesznek a tagállamoknak e kockázatok kezelésére.
[1] Lásd a FATF e témában készített jelentését, amely a következő webhelyen érhető el: http://www.fatf-gafi.org/media/fatf/d….
[2] Az Európai Parlament és a Tanács 2015. május 20-i (EU) 2015/849 irányelve a pénzügyi rendszerek pénzmosás vagy terrorizmusfinanszírozás céljára való felhasználásának megelőzéséről, a 648/2012/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet módosításáról, valamint a 2005/60/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv és a 2006/70/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről.

Ez is érdekelheti:  Felháborító: Szavazás indult arról, mikor lőnek rá Orbán Viktorra

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Újra és újra kérdezem: ki pénzeli az „Iszlám Államot”? – Morvai kérdése Mogherini asszonyhoz

 1. Teljesen egyértelmű, hogy kik pénzelik az iszlám államnak becézett mészárszéket. Ha nem azok lennének akik, akkor napokon belül szitává lőnék ezeket a torokelvágó undorító létezési formákat. UNDORÍTÓ!
  Vattay Szabolcs

 2. Azok pénzelik akik a többi terrorista szervezetet, akiknek lételeme, hogy rossz dolgok történjenek a világban, mert úgy tudnak a legtöbb pénzhez jutni és attól érzik jól magukat.ŐK A DEVIANCIA – KULTUSZ KÉPVISELŐI.Azt kell végre megérteni az agymosott emberiségnek,hogy ez a szemiták harca a gójok ellen és,hogy a zsidók is szemiták.
  H.B.
  „Vérében hordja a kereszténység tagadását, vallási kötelességet vél teljesíteni, ha tudományban, művészetben, bölcseletben ellene dolgozik; lelkében hordja egy (…) hazuggá lett kiválasztottság gőgjét s Istennek tetsző dolognak hiszi, ha gazdasági, társadalmi, politikai eszközökkel a népeket a zsidó faj uralma alá igyekszik hajtani.”
  (Márton Áron püspök)

 3. egy dologról, tényezorol soha sincs szó … és épp ez mindennek, mindeneknek az alapja. Ez pedig a nagy és hihetetlenül véres vallásháború a shiiíták és a szuniták között (1400 éve tart) ….
  na még ezen összeütközésben is elég tisztán kiveheto az, hogy itt ezek egyike ezt terrorista módon teszi. Ez a szunita vallásfelekezet. Na mindenek elott épp ezektol jön eleve a legtöbb pénz Szaud Arábiából jön számukra. Ez azért, hogy terjeszkedjenek mindenütt és ott persze elsosorban a shiíták kárára …
  e mellett, de közben evvel kapcsolatban is, van egy etnikai tényezo is.
  Ezen területeken a szuníták hatalmas többségükben arabok is. Na amikor vallási konfliktus van, az egyben etnikai is …
  az arabok egyre csak terjeszkedni akarnak és már amikor még csak
  kisebb ségben is vannak, a hatalmat kivánják (és sokszor el is érik).
  Kiválló példa az elég jól ismert Irak esete. Ott egy olyan valami 20-30 %-os arab népség (Szaddam Husszein is az volt. Mégha ± ateistának mondta magát, egy kimondottan szuníta volt) a markában tartotta a
  hatalmat. Még addig is elment, hogy a perzsa többség ellenére háborút indított Irán ellen, amelyben persze így egy testvérnép gyilkolta
  önmagát. Amikor a vegyi fegyvereket bevetette, ezt mindíg az ellenségei ellen, akik a shiíták, a perzsa (±) népség volt. Ezek persze akkor lehettek ezen, vagy a másik felén is a határnak …
  na most is teljesen nyílvánvaló az, hogy az iszlamista terrorcsapat a shiíták (meg a kurdok ellen is) harcol elsosorban. Amikor pl-ul Irakban egy merénylet történik, ott ez mindíg (!) egy shiíta területen, közösség ellen történik ;..
  az ami csaknem meglepo ebben, hogy a perzsák nem tesznek ugyanúgy. Ebben valahogy egy kis hasonlagossátot észlelek a mi magyarok, a római keresztények és a mi jövevényeink, a görögkeleti
  szláv, vagy oláh népekkel. Ugyanis itt is csak mindíg bennünket bántalmaztak ezek ….
  ami miatt Morvai asszony kérdez, kérdez …, az a miatt, mert mi nagyon
  rosszul, hiányosan ismerjük a történéseket, a történelmet …
  sokszor ahhoz, hogy egyszeruen tisztábban lássunk, elég Izrael hozzáállását a dolgokhoz vizsgáljuk. Ezek jól, kiválóan ismerik az
  ott, a környékükön történteket. Ha ok azt tartanák, hogy ezen I.A. számukra veszélyt jelent …, már régen … el is felejtettük volna ennek létét ….
  nem az EU parlamentben, hanem Izraeltol kellene kérdeznie Morvai Krisztínának e végbol …
  ami viszont a mai pénzelést illeti; ott elsosorban Töröko. a felelos (mint a reánk-árasztott menekült-áradat küldésében is). Viszont az ellen semmit sem tudunk (az EU !) tenni. Talán csak azt, hogy teljesen lezárjuk vele a földi és tengeri kapcsolatot (blokád alá tesszük oket).
  Na ha a többmilliós menekültek (és a további menekültek) oket zavarják, akkor talán abbanhagyják az IA -mal-való kereskedelmüket.
  Amit az EU -nak kellene, az az, hogy a kurdokat támogassa. Ugy Irakban, mint Szíriában … és persze óvatosabban Töröko.-ban is.
  A probléma (súlyos !) az, hogy a két eroszakos ország két eroszakos vezetojét minden normális, tisztességes … hozzáállásunk egyre jobban közelíti. Az oroszok is eltiporják a nemzeti önrendelkezési tendenciát.
  Tehát ha mi támogatunk egy ilyent Töröko.-ban, azért még jobban Putyin ellenesek leszünk és a törököket ezek felé taszítjuk. Na ott ebbol egy nagy veszély lehet. Ezek a területi egységük miatt még talán egy háborútól sem riadnának vissza …
  nem könnyu dolog a külpolitika …
  de nekünk nem ezzel, ezekkel kellene foglalkoznunk, hanem a saját, a
  magyar érdekuekkel !!!
  miért nem ezt próbálja ezen kiváló asszonyság !? Miért nem szólítja föl a magyar parlamentet arra, hogy az ukrajnai magyar közösség jogait véglegessen biztosítsák !? … és miután a magyar kormány (mert a parlament ‘uralkodik’ !) elkezdi ezen téru tevékenységét …, akkor az EU-nál is, az EP -ben is ERROL … és nem pedig az egy kétezer km-re történo cuccokról … kérdezosködnie ….
  a mi dolgainkkal SENKI sem foglalkozik. Az ránk vár !!!
  soha nem volt ilyen történelmi lehetoségünk arra, hogy ezt a
  kárpátaljai magyar közösségnek elérjük !!! Miért nem tesz a magyar
  kormány ebben meg mindent !? Miért nem szólítják föl erre a magyar képviselok a magyar parlamentben !?
  szeretettel; L

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük