TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb páncélozott harcjárműveket kap a Magyar Honvédség

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb harminc páncélozott harcjárművet kap hamarosan a Magyar Honvédség. A Törökországban gyártott összkerékmeghajtású, páncélozott harcjárműveket az új kaposvári hadiüzemben komoly fegyverrendszerekkel, kamerákkal és radarokkal szerelik fel. A magyar állam és az egyik német hadiipari óriás közös, mintegy 50 milliárd forintos beruházásának eredményeképpen évente száz ilyen harcjárművet gyártanak majd Kaposváron.

Már csak a tesztelésre várnak a hadrendbe állítás előtt a Rheinmetall német hadiipari óriás kaposvári gyárában felszerelt Gidranok.

A Törökországban gyártott összkerékmeghajtású, páncélozott harcjárműveket ott fegyverezték fel és látták el korszerű rádiótechnikai és navigációs rendszerekkel. A próbák után a 32 új Gidrant azonnal rendszerbe állítják a honvédségénél.

A világ egyik legkorszerűbb taktikai harcjárművének számító Gidranok a német hadiipari vállalat és a magyar állam 50 milliárd forintos beruházásának eredményeképpen készülnek Kaposváron. Az első, már elkészült üzemcsarnokban a Törökországból érkező eszközök felfegyverzése folyik.

„Gidrán egy régi magyar huszárló volt. Egy nagy csontú, erős, nagy teherbírású, régi tenyésztésű magyar lófajta. Ezeknek a modern kori utódai lesznek ezek az összekerék meghajtású, páncélozott harcjárművek, amelyeken komoly fegyverrendszerek, kamerarendszerek, radarrendszerek vannak. Ezek kerülnek itt Kaposváron az ideérkező, Törökországban gyártott eszközökre felszerelésre”

– magyarázta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Az újabb csarnok átadása után elkezdődik a járművek összeszerelése, amit – török licensz alapján – a teljes gyártás és fejlesztés követ majd. A sorozatgyártás beindulása után évente száz Gidran készül majd a kaposvári üzemben.

Magyarországon jelenleg hat régióban hét kiemelt hadiipari fejlesztés folyik.

Ezek, ha mindegyikben beindul a sorozatgyártás, legalább kétezer új munkahelyet teremtenek.

A több mint 200 milliárd forint befektetésével megvalósuló új hadiüzemek amellett, hogy a legkorszerűbb eszközökkel látják majd el a Magyar Honvédséget, exportra is termelnek. Magyarország 2030-ra válhat képessé korszerű és komplett fegyverrendszerek előállítására, és ezzel az európai védelmi ipar meghatározó szereplője lehet.

Ez is érdekelheti:  Emberi jogi bíróság: nincs joga a mesterséges halálhoz Karsai Dánielnek

hirado.hu

Kiemelt kép: Admiralis-generalis-Aladeen /wikimedia

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük