KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Boris Johnson elárulta, miről beszélt Putyinnal a különleges hadművelet kezdete előtt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Boris Johnson volt brit miniszterelnök egy dokumentumfilmben beszélt a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdése előtt folytatott beszélgetésről – számol be a Telegraph című brit lap.

A cikk szerint Johnson „nagyon hosszú, és rendkívüli beszélgetést folytatott” az orosz elnökkel, amelyben nyugati szankciókkal fenyegette meg Putyint.
„Borisz, ön azt mondja, hogy Ukrajna egyhamar nem csatlakozik a NATO-hoz. Milyen időkeretről beszél? ” Én pedig azt mondtam: „Nos, a belátható jövőben nem tervezi, hogy csatlakozzon a NATO-hoz. Ezt ön is jól tudja
– mondta Johnson.
A brit politikus elmondása szerint a Putyinnal folytatott beszélgetése során azzal érvelt, hogy egy különleges katonai művelet végrehajtása Ukrajnában „teljes katasztrófa lenne”. Johnson azt is megígérte Putyinnak, hogy London támogatni fogja a Kijevet.
A volt miniszterelnök szerint egyébként Németország és Franciaország álláspontja miatt sem valószínű Kijev NATO-csatlakozása.
Boris Johnson arról is beszámol az interjúban, hogy Putyin rakétával fenyegette meg, Johnson ezt így mesélte:

„Egy ponton megfenyegetett, és azt mondta: „Boris, nem akarlak bántani, de egy rakétával csak egy percig tartana”, vagy valami ilyesmi.

Azt természetesen, hogy valójában mi is hangzott el ezen a megbeszélésen soha nem fogjuk megtudni, de Boris Johnsont és a korábban körülötte zajló történéseket ismerve abban biztosak lehetünk, hogy a volt brit kormányfő, nem a mértéktartásáról híres.

A Boris Johnsonnal készült beszélgetés egyébként abban a három részes dokumentumfilmben hangzik el, melyet Putyin vs. a Nyugat címet viseli és a BBC Two, valamint a BBC iPlayer csatornákon mutatnak be.

Kiemelt kép: Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Berliner Zeitung: Pánikhangulat az ukrán vezetésben

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük