KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb fordulat a brüsszeli korrupciós ügyben – lemondott az eljárás vizsgálóbírója

Michel Claise, az Európai Parlament korrupciós vizsgálatát vezető belga bíró hétfőn bejelentette, hogy összeférhetetlenség vádja miatt lemond a Katargate néven elhíresült korrupciós ügy vizsgálatáról az összeférhetetlenség vádja miatt – erősítette meg hétfőn a belga ügyészség.

„Elővigyázatosságból, valamint annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás nyugodtan folytathassa munkáját, és megőrizze a magánélet, valamint a szakmai kötelezettségek közötti elhatárolódást, Michel Claise vizsgálóbíró arról tájékoztatott minket, hogy ma este úgy döntött, lemond az ügyben betöltött szerepéről”

 – áll a közleményben.

A lemondást a katari korrupciós botrány egyik gyanúsítottjának, Marc Tarabellának az ügyvédje, Maxim Töller harcolta ki,

aki megtudta, hogy hogy a bíró és egy másik, a vádiratban szereplő, de meg nem gyanúsított EP-képviselőnő (Marie Arena, belga szoci) fiai, közös, (legális) marihuána-értékesítéssel foglalkozó céggel bírnak.

Múlt szerdán este Claise még jókedvűen borozgatott két kollégájával a strasbourgi katedrálisnál. Akkor a Politicónak azt mondta, hogy a nyomozás jól halad, és idővel több fény derül az ügyre.

MandinerKiemelt képen a lemondott bíró, Michael Claise / Belga Image / Politico

Ennyit az EU-s korrupcióról: Eva Kailit elengedik, a nyomkövető is lekerül a volt EP-alelnökről

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük