TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Új proli-bulvártrend, Krisztus és a kereszténység ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Azt hiszem, mi keresztények vagyunk a legszánalmasabbak, amikor a hitünkről és annak védelméről van szó. Ugyanis nem vesszük észre, vagy nem illik észre vennünk, hogy elszaporodtak a Krisztust és a Szentírást gúnyoló, abból viccet fabrikáló karikatúrák. Sajnos, már egyházi vagy annak mondott oldalakon is egyre több gúnyrajz látható, és egyházi részről is napvilágot látnak olyan ostoba magyarázatok, hogy ez  fajta humorizálás nem sérti a vallást, a vallás gyakorlóit, a hitet és Jézust sem.

Az egyik ilyen karikatúra azt mutatja, hogy a keresztről leszállt Krisztus egy pap kocsijába bújva kiszól: Karburátor… A három képből álló karikatúrán már maga a Krisztus-ábrázolás is sértő, ízléstelen, amolyan Charlie Hebdo-s. A különbség csak az, hogy a Krisztust gyalázó, a közösségi oldalakon megjelenő gúnyrajzok Magyarországon számonkérés nélkül maradnak, sőt egyes egyháziak is jókat mulatnak az efféle ócska, proli stílusú szemeteken, és meg is magyarázzák, hogy mi is ezeknek a gúnyrajzoknak a katolikus értelmezése: „úgy szeret Jézus, hogy…”

Sajnos van olyan egyházi intézmény, ahol egy-egy tanár szinte sportot űz, az efféle humor közösségi oldalakon való közzétételéből, így sajnos diákjai között is terjeszti a hitből és a kereszténységből gúnyt űző, tiszteletlen szellemiséget, noha nem ez volna a feladata.

Nemrégiben történt, hogy az egyik katolikus iskolában tanító felelőtlen, vagy szándékosan keresztényellenes, liberális tanárnak szólt a szülő, amire az volt az öntelt, de súlyosan IQ-hiányos tanár válasza, hogy „keressen a gyerekének olyan iskolát, ahol tökéletesek a tanárok”… Mit lehet erre mondani? (Az illető tanár, szülőtől kapott és szerkesztőségünk által ellenőrzött fb-os, gúnyrajzos oldalfotóját nem adjuk közre, de szerkesztőségünk archívumában megtalálható.)

Ideje volna tehát, jobban odafigyelnünk a keresztény értékekre, a keresztényi magatartásra, arra a kötelező tiszteletre, amely egykor természetes és magától értetődő volt a keresztény közösségekben. A proli, bulvár, keresztényellenes megnyilvánulásokat pedig, gyökerestől ki kell irtani legalább a keresztény szellemiségű intézményekből, lapokból, évkönyvekből. Mert sem maga a keresztre feszített Krisztus, sem a vallás nem lehet gúny tárgya és nem viccelődhet senki a Szentírással, az abban foglaltakkal. Ha mégis ezt tarja bárki a sajátjának, akkor azt tegye más közegben… ha lehet… Mert akinek ezek a Krisztus gúnyoló vagy Krisztussal viccelődő ostoba rajzok jelentik a viccet, az aligha nevezhető értelmiséginek, kereszténynek. Ugyanis az ilyen szellemiségű ember, csak a lényeget nem képes felfogni…

Ez is érdekelheti:  Magyaródy Szabolcs: Volksbund

Fel kell hagyni tehát a jámbor magyarázatokkal, és hitünk védelmében, a Krisztusnak kijáró tisztelet érdekében minden hasonló megjelenés és gyalázkodás ellen fel kell lépnünk! Mert ez is úgy terjed, mint egy betegség… Csak ez a betegség a lelket támadja meg!

Nemzeti Napló

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük