KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor (videó) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– Járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell. Nekünk minden élet és minden munkahely számít – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A kormányfő bejelentette, hogy a kormány kiegészítette a gazdaságvédelmi akciótervet.

Négy döntés született:

Hosszabb lesz a moratórium

A családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki törleszteni akarja a hitelét.

Kedvezmények és a bértámogatás kiterjesztése

A járványügyi intézkedések miatt ideiglenesen bezárni kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.

Az iparűzési adó a felére csökken

A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozások iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkenti a kormány. Ezek a cégek adják a legtöbb munkahelyet, és ezek a legsérülékenyebben a járvány idején. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét egyenként tekintik majd át.

Lakásfelújítási hitel vissza nem térítendő támogatással

A gyereket nevelő és váró családokat hatmillió forintig kedvezményes, maximum háromszázalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből hárommillió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

– Jó okkal bízhatunk abban, hogy nemcsak honfitársaink tízezreinek életét, hanem sok százezer ember munkahelyét is sikerül megmenteni – tette hozzá Orbán Viktor.

Magyar Nemzet

Ez is érdekelheti:  Brüsszelnek üzent, Orbán Viktort méltatta az Osztrák Szabadságpárt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük