KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ugyanazt a figyelmeztetést kapta Ukrajna, mint 2021-ben az afgán vezetés

A Fehér Ház ugyanazt a figyelmeztetést adta át Ukrajnának, amelyet 2021-ben az Egyesült Államok által támogatott afganisztáni rezsimnek – jelentette hétfőn a Politico a Biden kormány egyik névtelen forrására hivatkozva.

Az információi szerint Washington felszólította Kijevet, hogy ne szórja szét túlságosan a csapatait, és ne feszítse túl a húrt a céljaival kapcsolatosan. Biden állítólag ezt mondta valamikor Ashraf Ghani afgán elnöknek, mielőtt az USA kivonult Afganisztánból, és a tálibok átvették az ország irányítását.

A figyelmeztetés annak kapcsán hangzott el, hogy az Egyesült Államok attól tart, hogy a kijevi erők „egyre többször hangoztatott ellentámadása” messze elmaradhat a várakozásoktól, így Biden otthon és Európában egyaránt ki van téve a kemény kritikáknak.

A Politico eredetileg arról számolt be, hogy Ukrajna az elmúlt 14 hónapban 100 000 katonát ölt meg, majd ezt később úgy módosította, hogy az az összes áldozatra vonatkozzon, beleértve a sebesülteket és az eltűnteket is. A kiadvány szerint Kijev vezető katonái közül sokan „félreálltak vagy kimerültek”, mivel „történelmi mennyiségű” fegyver és lőszer fogyott el, amivel még a Nyugat „bámulatos termelése” sem tudott lépést tartani.

Egyes amerikai tisztviselők állítólag egy tárgyalásos tűzszünet ötletét vetették fel, ezzel nyitva hagyva az ajtót Kijev számára, hogy újrafegyverkezve és talpra állva folytathassa az ellenségeskedést.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: A tálibok egy elfogott amerikai járművön pózolnak az afganisztáni Heratban 2021. augusztus 31-én. © Mir Ahmad Firooz Mashoof / Anadolu Ügynökség / Getty Images

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük