KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Továbbra sincs elszámoltatást 2006 miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valahogy úgy tűnik, mintha kezdene feledésbe múlni az a gaztett, melyet a 2006-os gyurcsányi hatalom követett el a budapesti Kossuth téren ellene tüntetőkkel szemben. Lassan tizenkét év telt el a szégyenletes események óta, sokan már nem is emlékeznek, sokan pedig nem akarnak emlékezni az akkor történtekre. Volt közben egy kormányváltás 2010-ben, amikor tömegek reménykedtek abban, hogy végre változik valami, a 2006 október 23-i véres rendőrterrorért ténylegesen felelős akkori rendőri vezetők és miniszterelnök, tisztességes eljárásban viselik a büntetőjogi következményeit annak az attacknak, amit békésen tüntető emberek ellen követtek el. Tudjuk, ez nem történt meg.

Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvivője 2006-tól harcol a bántalmazottak kártérítéséért és a rendőri brutalitás felelőseinek, valamint elkövetőinek valódi felelősségrevonásáért.

Alább olvasható Dr. Gaudi-Nagy Tamás szerkesztőségünknek eljutatott tájékoztatója a ma kezdődő 2006-os eseményekkel kapcsolatos kártérítési perről.


Ma indul a 2006 őszi gyurcsányi rendőrterror október 23-i Kossuth téri áldozatainak kártérítési pere

2018. január 10-én 10 óra 30 perckor a Fővárosi Törvényszéken (1055 Budapest, Markó u. 27. II. 47.) kerül sor az első tárgyalásra a 2006 október 23-án hajnalban a budapesti Kossuth térről a gyurcsányi rendőrség által erőszakkal feloszlatott Kossuth téri tüntetők három vezetőjének Budapesti Rendőr-főkapitányság elleni kártérítési perében. Várjuk az igazságtétel híveit és a sajtó képviselőit.

A Fővárosi Törvényszéken 2017. október 18-án sajtónyilvános keretek között jogalakító próbaperes keresetet nyújtott be dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a 2006. október 23-án hajnalban a Kossuth térről jogellenes feloszlatott, kiszorított 173 tüntető közül három emblematikus személy (Gonda László, Fáber Károly és Bene Gábor) képviseletében nem vagyoni kártérítés érvényesítése iránt. Fáber Károlyt ráadásul leteperték és 12 órás rendőri fogva tartást kellett elszenvednie. Almási Lajos keresetbenyújtást követően készült videóje mutatja be a három felperes és jogi képviselőjük perrel kapcsolatos állásfoglalását, véleményét.

Ez is érdekelheti:  Izrael az ellentámadás mellett döntött Irán ellen

Ez a jogsértetti csoport – az áldozatok elsöprő többségével ellentétben, akik ügye a 2010-es kormányváltást követően rendeződött – máig semmilyen jóvátételt nem kapott, dacára annak, hogy az erőszakos tüntetés feloszlatást a bíróság 2010-ben jogellenesnek nyilvánította.
A követelések elévülését a korábbi jogi képviselő, néhai dr. Grespik László ügyvéd felszólításokkal megszakította és a jogsértettek ügyét az Emberi Jogok Európai Bíróságához vitte 2009-ben. A gyülekezési joguk 2006. október 23-i többszöri megsértése miatt a panaszosak nem vagyoni kártérítés megállapítását kérik: számosan nemcsak a hajnali Kossuth téri oszlatást szenvedték el, de aznap délelőtt a Nádor utcában és délután az Alkotmány utcánál is brutális oszlatás áldozatai lettek.

A magyar államot képviselő Igazságügyi Minisztérium nemrég – a kereset benyújtását követően – a strasbourgi bírói fórumnak adott válaszában elismerte a követelés jogalapját és egyezségre való nyitottságát jelezte.

Örömteli, hogy – számos korábbi eljárásban tanúsítottakkal ellentétben – az igazságügyi tárca végre nem védi a jogi eljárásban a gyurcsányi önkény jogsértését, hanem késznek mutatkozik egyezségi tárgyalásokat követően önként a kialakult bírói gyakorlatnak megfelelő jóvátételt adni a jogsértetteknek, akik közül sajnálatos módon hárman már távoztak az élők sorából… A jogsértettek az egyezséget elkerülhetetlennek és célszerűnek látják. Az egyezségi tárgyalások megkezdődtek és remélhetően rövidesen írásbeli megállapodással, illetve önkéntes teljesítéssel végződnek.

Emlékezetes, hogy a Gyurcsány- kormány rendőrterrorja keretében az azonosító jelvény nélküli, maszkos karhatalmi erők – a 2006 szeptemberi 19-20-i véres embervadászatokat követően – 2006 október 23-án egészen másnap hajnalig megemlékezők és kormány ellen tüntetők ezreinek személyhez fűződő jogait sértették meg: erőszakos tüntetés feloszlatások, kardlapos lovasroham, fejmagasságban százszámra civilekre lődözött könnygázgránátok és gumilövedékek, magyar zászló ás minden más nemzeti jelkép megtaposása, nyílt utcai és éttermekben történt brutális verések, verések, fogdai kínzások és önkényes őrizetbevételek tucatjaival jellemezték a napot.

Ez is érdekelheti:  A New York Times-nak arról panaszkodnak az ukrán katonai vezetők, hogy a kárpátaljaiak nem akarnak önként meghalni a háborúban

Ennek felelősei eddig megúszták: az akkori egyik fő rendőri vezető Gergényi Péter volt budapesti rendőr-főkapitány megúszta 400 ezer forint pénzbüntetéssel, de ezt sem a meggyalázott évfordulón elkövetett gaztettekért, hanem az MTV székház védelmére 2006. szeptember 18-án kirendelt rendőri erők nem kellő felszereltségéért kapta. A többi nagyhal megúszta, néhány „kisrendőrt” ítéltek csupán el.

A nemzetellenes terrorcselekményért felelős akkori politikai vezetők, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi „demokratikus” ellenzéki vezető és akkori politikus társai ellen – dacára a számtalan feljelentésnek és terhelő bizonyítéknak – büntető eljárás sem indult…

Ennek fényben is különösen megfontolandónak látjuk a Nemzeti Jogvédő Szolgálat szintén tavaly október 18-án nyilvánosságra hozott Alaptörvény módosítási javaslatát, amellyel elévülésre tekintet nélkül felelősségre vonhatók lennének a 2006 őszi rendőrterror és megtorlások rendőr, ügyész és bíró felelősei. A nemzeti jogvédők javaslatát Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilvánosan támogatásáról biztosította (https://goo.gl/HnYjR5)…

Budapest, 2018. január 9.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, 
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Továbbra sincs elszámoltatást 2006 miatt

 1. egy igazságszolgáltatás soha sem lehet teljesen független. Egy demokráciában ez egy kicsit a többségi akarat függvénye (minnél
  kevésbé van ez így, annál jobb !!!) …

  2006 oszén egy, a foként a hazudozásain el-, megbukott magyar miniszterelnök eltávolitása volt ezen tuntetéseknek a célja. Na itt az, hogy ezen csak ilyen nagyon kevesen vettek részt … azt mutatja,
  hogy a nagy többség számára Gyurcsány úr megfelelo volt (képviselte
  a kormányt, a parlamentet és végül oket, az „Isten-adta” népet) …

  na ez ma is befolyásolja majd a törvénykezést (egész biztosan).
  A bírák számára számolni kell azzal, hogy a magyar állampolgárok
  hatalmas többsége elítélo volt ezen tuntetés, ill. ennek célja irányában.
  A ‘rosszak’, ezek a tuntetok voltak … és a karhatalom volt a jó, mely
  oket, a rendet védte akkor …
  na most e mellett persze maga ezen karhatalom és ezeket irányító
  politikusok túltettek a törvényszeruségeken …, az már megint egy
  más tészta. Pl-ul kik voltak azon ‘rendorök’, akik garázdálkodtak
  ott és minden azonosító jel nélkül ? Vagy ki, kik volta azok, akik
  ezeket odahozták a népet bántalmazni (ez olyan volt, mint amikor
  a munkásorséget, akik szintén ‘névtelenek’, ismeretlenek voltak
  a népre, a tuntetokre eresztették) ?

  tehát van egész biztos sok dolog, amiben a bírák dönthetnek majd.
  Viszont (újra !) ilyenkor a nép hozzáállását az szereplok irányában
  is számba kell vegyék. Ha a nagy, a hatalmas többségnek jó volt
  Gy.F., akkor a tuntetok voltak a rosszak, az elítélendok. Ez mégha
  a jogban nem szabadna érvényesüljön …, sajnos ez azért érvényesül

  szeretettel, L

 2. Gaudi ügyvéd úr felnőtt,tanult ember,és azt is tudja,hogy kik vannak Magyarországon hatalmon.(?) Akkor miért hisz még a mesékben? Csak egyetlen példát mondjon valaki,hogy a jelenlegi hatalmaskodók, eszme ,sors,és fajtársaik mikor cselekedtek Igazságosan a történelem során !!
  Akkor mitől változnának meg most hirtelen? Itt SOHA nem volt,és nem is lesz elszámolás,és elszámoltatás! Ugyan annak a fészek aljnak a leszármazottai !
  ” ti az ördög atyától valók vagytok,és a ti atyáitok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az ember ölő volt kezdettől fogva,és nem állott meg az igazságban,mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól,sajátjából szól.,mert hazug és hazugság atyja.” (János,8.44.)

  „én azt beszélem,amit az én Atyámnál láttam., ti is azt cselekszitek azért,amit a ti atyátoknál láttatok.” (János,8.38.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük