KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai atomrobbantás áll a földrengések hátterében? – Emberi életekbe kerülhetnek a Twitteren terjedő álhírek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Már több mint háromezer halottja van a török-szíriai földrengéseknek!

Az Egészségügyi Világszervezet szerint félő, hogy akár a 20 ezret is meghaladhatja az áldozatok száma. Törökország középső részét újabb erős utórengés rázta meg, miközben a katasztrófa sújtotta területeken tovább küzdenek a mentőalakulatok a romok alatt rekedt túlélők kiszabadításáért.- írja az Index.

Közben Törökországban elszabadultak az indulatok, számos Twitter bejegyzésben arról írnak, hogy az Egyesült Államok állnak a földrengések hátterében.

Az Adana melletti amerikai Incirlik légibázist nem érintette a földrengés.

A hírek szerint „egy kis atombombát robbantottak fel az amerikai Incirlik légitámaszponton Adana közelében, ami földrengést okozott Törökországban” – a török ​​média.

Ezt a VDTA is közzétette Telegram csatornáján:

Ezzel kapcsolatban a Vadhajtások a következőket írja:

A Twitteren rengeteg vélemény olvasható.

Ebből osztunk meg néhányat:

„Meg kell jegyezni, hogy a földrengés középpontja (jobb kör) és az USA/NATO körvonalbeli bázisa (bal kör) közötti távolság kevesebb, mint 140 km. Ismeretes, hogy az Egyesült Államok kormánya 2019-ig legalább 50 atombombát tárolt ezen a bázison.”

„A földrengések nem normálisak, az Incirlik bázist ellenőrizni kellene, az amerikai rakétapajzs valójában egy HAARP fegyver, nem normálisak a földrengések Adanában, Malatyában, nem normálisak a földrengések Isztambulban a minap, egy amerikai hadihajó a Boszporuszban horgonyzott, lehetséges, hogy az amerikai hadihajó a Boszporuszban horgonyzott HAARP.”

„Nincs amerikai áldozat vagy jelentős kár az Incirlik légibázison, amely körülbelül 200 km-re van a szörnyű földrengés epicentrumától. Amerikai csapatoknak és körülbelül 50 B-61-es nukleáris gravitációs bombának ad otthont.”

Közben Fahrettin Altun, a köztársasági elnöki hivatal kommunikációs igazgatója figyelmeztette a Twitter tulajdonosát, Elon Muskot a közösségi médiában a kahramanmarasi központú földrengéssel kapcsolatban terjedő álhírek miatt – írja a TRT.net török híroldal.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Fahrettin Altun a Twitteren üzent Elon Musknak.

Hangsúlyozta: kritikus fontossággal bír, hogy a Twitter olyan vészhelyzetek esetén, mint például a földrengés, különösen ügyeljen az álhírek és félretájékoztatás megakadályozására. Altun Kiemelte: a félretájékoztatás emberi életekbe kerülhet, és lelassítja Türkiye munkálatait.

A kommunikációs igazgató kijelentette: ebben a témában józan hozzáállást várnak el a Twittertől.

 

Kiemelt kép: © AP Photo / Mahmut Bozarsan

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük