KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Toroczkai válságkezelő csomagot javasol a miniszterelnöknek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője szerdán olyan válságkezelő csomag bevezetését javasolta Orbán Viktornak, amely tartalmazná többek között a földgáz áfájának és rendszerhasználati díjának elengedését, valamint a digitális óriáscégek és az oligarchák megadóztatását a béremelések fedezése érdekében.

Toroczkai László a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: mindenki a saját bőrén érzi a katasztrofális politikai gazdasági helyzetet, ám a kormány segítségét hiába várja. Tenni kell azért, hogy ne az emberek fizessék meg annak a krízisnek az árát, amelyet a kormány politikája okozott. A Mi Hazánk segíteni szeretne az embereknek – mondta a pártelnök -, ezért nyílt levélben válságkezelő csomag bevezetését javasolja Orbán Viktornak.

A legfontosabb, hogy a rezsikatasztrófától megvédjék a lakosságot és a kis- és középvállalkozásokat – jelentette ki. A Mi Hazánk júliusban már javasolta, hogy a kormány csökkentse a rezsit a világviszonylatban is magas rendszerhasználati díj és áfa mérséklésével, ám a kormány ezzel ellentétben inkább 3,5 százalékkal emelte a rendszerhasználati díj részét képező úgynevezett átviteli díjat. A párt most már azt javasolja a kormánynak, hogy teljes egészében engedje el az áfát és a rendszerhasználati díjat – mondta a pártelnök.

Senki se nyerészkedjen a rezsin! – fogalmazott.

Toroczkai László azt mondta: támogatják Paks bővítését, ám a kormány hibájából még az engedélyeztetési eljárás sem ért véget, holott az atomerőművek olcsó árammal láthatnák el a lakosságot.

Toroczkai László szerint Magyarországon hatalmas földgázvagyon van a földben, ám a kormány semmit nem tett, hogy növelje a kitermelést.

A Mi Hazánk átfogó béremelést is javasol, amelynek fedezetét digitális és vagyonadóval lehetne előteremteni – mondta a pártelnök, hozzátéve: a katások helyett az olyan digitális óriáscégeket kellene adóztatni, mint a Facebook, Google, Amazon.

Toroczkai László rámutatott: a végrehajtói tevékenységet állami kézbe kell venni és nonprofittá kell tenni, hogy senki ne nyerészkedhessen rajta, a kilakoltatásokat pedig le kell állítani.

Ez is érdekelheti:  Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

Elfogadhatatlan, hogy miközben milliók elszegényednek, „van néhány száz oligarcha, aki rongyrázó életmódjával provokálja a lakosságot” – jelentette ki. Vagyonadót kell kivetni rájuk: az 5 millió dollár feletti vagyonnal rendelkezőkre például két százalékot, a több száz milliárd forintos vagyonnal rendelkezőkre pedig öt százalékot. Ez utóbbi körbe tartozik „Mészáros, Csányi, Gattyán és még néhány oligarcha” – jegyezte meg Toroczkai László.

Meg kell adóztatni a kaszinókat és meg kell vonni a támogatást az Országos Roma Önkormányzattól, amelyről „bebizonyosodott, hogy bűnszervezetként működik” – fogalmazott.

Az államnak így lehetne több száz milliárd forintos bevétele, amelyből tudná fedezni a béremeléseket, hogy ne az embereket sarcolják, hanem a jelenlegi helyzet előidézőit és haszonélvezőit – hangoztatta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük