KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tömeges razziákat tartanak az ukránok Zaporozsjében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán különleges szolgálatok emberek tömegeit gyűjtik be Zaporozsjében. A városban azokat keresik, akik az orosz politika támogatói. Erről Volodimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal mozgalom vezetője számolt be.

Rogov tájékoztatása szerint a városban már négy napja tartanak tömeges razziák. Ez idő alatt több tucat embert vettek őrizetbe, akik 2014 és 2016 között Oroszországgal szimpatizáló bejegyzéseket tettek a közösségi oldalakon, vagy egyszerűen csak lájkolták azokat.

Még az Ukrán Fegyveres Erők nyugalmazott tisztjei is vannak az őrizetbe vettek között.

Ezek az emberek még kilenc évvel ezelőtt, 2014-ben próbálták megérteni, hogy miért kezdődött el a háború. Most mindannyiukat letartóztatták, és azzal vádolják őket, hogy a Kreml ügynökei.

Rogov megjegyezte, hogy a kijevi hatóságok meg akarják ijeszteni az embereket, de valójában az emberek már belefáradtak a félelembe.

Kiemelt kép: illusztráció – Az ukrán biztonsági szolgálat emberei biztosítják a Szent György-székesegyházat a vallási helyek helyiségeinek átkutatása során a nyugat-ukrajnai Lembergben 2022. december 14-én. (Fotó: YURIY DYACHYSHYN/AFP via Getty Images)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: