KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Toborzó tiszteket vertek meg Kijevben, Harkov pedig kiürült

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnában mindennaposakká váltak a civilek és a kényszer mozgósítást (emberrablást) folytató toborzótisztek közötti összetűzések. Ezúttal Kijevben verték meg a toborzó iroda munkatársait, amiről a Kárpát Hír számolt be az rbc.ua híre alapján.

Az ügyben vizsgálatot indított a fővárosi toborzó iroda. A portál beszámolója szerint a toborzó tisztek igazoltattak egy civil férfit, majd megpróbálták előállítani. Ekkor asszonyok egy csoportja az illető védelmére kelt és elagyabugyálták a „toborzókat”. Ezalatt az illető, akit éppen a halálba akartak rabolni, szerencsésen meglépett.

A toborzó iroda hivatalos tájékoztatója szerint a „munkatársak” (az emberrablók – nevezzük csak így őket, hiszen lényegében azok) és a velük lévő rendőrök lefüleltek egy mozgósítás alól kibújni próbáló állampolgárt, aki ellenállást tanúsított. Amíg kialakult a dulakodás közben civil személyek is közbeléptek, ezzel lehetővé téve, hogy az illető elmenekülhessen. A portál természetesen úgy fogalmaz, hogy a közbelépő civilek ezzel bűncselekményt követtek el. Arról persze az rbc.ua nevő ukrán portál nem ír, hogy az a rendszer, amely ilyen módon hajtja vágóhídra saját állampolgárait, teljesen törvénytelen. Ukrajnában tulajdonképpen egy, a Nyugat által pénzelt katonai junta uralkodik.

A hírek szerint Harkov közelében egyre fokozottabb az orosz hadsereg aktivitása, aki tehette, elmenekült a városból, miközben magában Harkovban is dolgoznak az emberrablók, emiatt a város lényegében teljesen kiürült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Harkovban embereket gyűjtenek be az úgynevezett toborzók / Fotó: newizv.ru

Ez is érdekelheti:  Továrisi, konyec!

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük