KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Times: Kijev gyengén felszerelt önkénteseket küldött Donbass kulcsvárosának védelmére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A The Times brit lap szerint a donbászi Artyomovszk városát (ukránok Bahmutnak nevezik) védő ukrán erők „gyakran kétségbeesett, rendszeresen végzetes összecsapással szembesülnek.”

A múlt hétvégén Moszkva azt állította, hogy teljesen mértékben elfoglalta Soledar városát, amely Artyomovszktól tíz kilométerre északkeletre található. Anna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes vasárnap úgy nyilatkozott, hogy a városért folyó harcok valójában még folynak, és óva intett attól, hogy „nem megerősített” információkat tegyenek közzé a helyszínen kialakult helyzetről.

A The Times által hétfőn megjelent cikk nyilvánvalóan ellentmond ennek a figyelmeztetésnek, mivel olyan ukrán katonáktól származó beszámolókat tartalmaz, amelyeket az orosz erők kiszorítottak Szoledarból, és visszavonultak Artyomovszkba.

Az egyik ilyen egység katonái nem jutottak hozzá „ valamennyi csúcskategóriás intelligens fegyverhez, amelyet a NATO adott az ukrán hadsereg elitezredeinek” – írják a cikkben. Az ott harcoló katonáknak kevés harci tapasztalatuk volt.

A The Times szerint az orosz csapatok harapófogóba zárták Artyomovszkot, és a városban tartózkodó kijevi erők annak bezárására várnak. A város védőit többnyire önkénteseknek nevezte, akik között több külföldi zsoldos is van.

 

Kiemelt kép: Ukrán katonák sétálnak át Artyomovsk (Bakhmut) városán. © Spencer Platt / Getty Images


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Durván nekiment Gyurcsánynak a DK volt alelnöke is

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük