Növekszik a kézi lőfegyverek iránti kereslet az Egyesült Államokban, mivel sok állampolgár attól tart, hogy polgárháború tör ki az országban – írja a Live 24 a The Guardian cikkére hivatkozva.

A cikk szerint az amerikaiak készek fegyvert is használni a különböző politikai nézeteket valló honfitársaikkal szemben, ami azt mutatja, hogy egyre jelentősebb a törés az amerikai társadalomban.

Az amerikai állampolgárok jelentős mennyiségben vásároltak fegyvereket a választások előestéjén, de az eladások a szavazást követően visszaestek. Azonban a lakosság továbbra is aktívan fegyverkezik – mondta Dr. Garen Wintemute, a lőfegyverekkel való erőszakkal foglalkozó központ munkatársa.

A The Guardianban közzétett közvélemény-kutatási eredmények azt mutatták , hogy az amerikaiak mintegy fele számít számít polgárháborús állapotokra a következő években, és az országban minden ötödik ember bizonyos helyzetekben indokoltnak tartja a politikai erőszakot. Ráadásul sok állampolgár elvesztette az ország politikai intézményeibe vetett bizalmát. Ezenkívül az amerikaiak 40%-a azt mondta, hogy jobb egy erős vezető, mint a demokrácia.