KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tévedésből lőtt le az izraeli hadsereg három túszt, az IDF vállalja a felelősséget

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli hadsereg (IDF) tévedésből lelőtte a Hamász palesztin iszlamista szervezet három megszökött túszát Sadzsijában, a Gázai övezet északi részén – közölte pénteken este egy katonai szóvivő.

Az IDF közölte, hogy az eset helyszínének átvizsgálásánál gyanakodni kezdtek a halottak kilétével kapcsolatban. A holttesteket Izraelbe vitték vizsgálatra, és ott kiderült, hogy három izraelit lőttek le a katonák, mert terroristának vélték őket.

Egyikük Jotam Hajim volt, akit Kfar Aza kibucból hurcoltak el október hetedikén a Hamász terroristái. A másik a Nir Am kibucból elrabolt, de Hora beduin faluban élő Szamer Fuád al-Talalka volt, a harmadiknak a nevét pedig a család kérésére egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

„Az IDF mély sajnálkozását fejezi ki az eset miatt, osztozik a családok gyászában, és továbbra is minden erőfeszítést megtesz a további elraboltak hazajuttatása érdekében” – közölte a katonai szóvivő.

„Feltételezésünk szerint a három izraeli túsz egy tűzpárbaj zűrzavarát kihasználva tudott elmenekülni a terroristák keze közül, vagy a fogva tartók egyszerűen magukra hagyták őket néhány nappal korábban” – mondta Daniel Hagari szóvivő. „Tragikus hiba történt, amelyet alaposan kivizsgálnak, és az események minden mozzanatát nyilvánosságra fogjuk hozni” – tette hozzá.

 

Kiemelt képen: Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője Tel-Avivban sajtótájékoztatót tartott / Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen

Ez is érdekelheti:  Ukrajna legnagyobb koksztermelő üzeme volt az avgyejevkai

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük