2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Társadalomkutató: Ingatag a baloldali tábor

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Társadalomkutató friss felmérése stabil Fidesz-vezetést jelez 11 nappal a választások előtt – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz–KDNP pártszövetség egy „most vasárnapi” országgyűlési választáson a szavazatok 52, míg az ellenzéki összefogás a voksok 41 százalékát szerezné meg. A baloldal november óta sem tudott lendületet venni, támogatottságuk csökkenésének tendenciája tartósnak mondható. További problémát jelent számukra, hogy szimpatizánsaik jelentős része peremszavazó.

A Márki-Zay Péter és a hatpárti koalíció közötti feszültség és bizalmatlanság egyre inkább rányomja bélyegét az általuk felállított közös lista támogatottságára – hívja fel a figyelmet a Társadalomkutató. Mint írják, 

a baloldal kormányfőjelöltjének összefogáson belüli gyenge érdekérvényesítő képessége, a kampány közepén bejelentett új pártszervezési kísérlete, a háború témakörében (is) átgondolatlan kommunikációja mind-mind akadálya annak, hogy a kormányváltáshoz szükséges kritikus tömeget sikeresen meg tudják szólítani.

A Társadalomkutató e heti kutatása alapján egy vasárnap tartandó országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP a listás szavazatok felét (52 százalék) szerezné meg, a baloldal pedig mindössze a voksok 41 százalékára számíthatna.

A két politikai formáció között a különbség november óta duplájára, 5 százalékpontról mintegy 11 százalékpontra nőtt. 

A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt a szavazatok 3-3 százalékára számíthatna, illetve 1 százalékot kapnának a felsorolt politikai erőkön kívüli egyéb pártok.

A pártok szimpatizánsainak vizsgálata során szembetűnő a két bejutásra esélyes pártszövetség peremszavazóinak aránya a teljes táboron belül. A kormánypártok támogatóit kevésbé lehet bizonytalansággal jellemezni, de az ellenzéki közös listát támogatók közel fele (44 százalék) peremszavazónak tekinthető, aki valószínűleg kormányellenes attitűdje miatt az összefogás támogatója, de szavazatuk nem feltétlenül jelent politikai egyetértést – olvasható a Társadalomkutató közleményében.

Borítókép: baloldali, ellenzéki nagygyűlés (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Ez is érdekelheti:  "Orbánt ki kell nyírni!" - üvöltötte poloska egyik rajongója (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük