KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tárki: Egy év alatt felére csökkent a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. októberi pártpreferencia-kutatásának adatai szerint az elmúlt egy évhez hasonlóan tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, miközben a bizonytalanok aránya továbbra is nagyon magas: a kérdezettek több mint fele nem tud pártot választani, vagy titkolja választását.

A felnőtt lakosság körében továbbra is jelentősen vezet a Fidesz-KDNP a többi parlamenti párt előtt, noha az elmúlt egy évben folyamatos olvad a támogatottságuk: tavaly november óta felére csökkent a kormánypártok szimpatizánsainak aránya. Eközben, szintén az előző egy év alatt az MSZP és az LMP tábora – kis kilengések ellenére – lényegében stagnál, a Jobbiké viszont megduplázódott, csakúgy, mint a bizonytalanoké – derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. októberi pártpreferencia-kutatásának adataiból.

A Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a szeptemberi 24-ről októberre 23 százalékra, az MSZP-é pedig 10-ről 11 százalékra módosult. Eközben a bizonytalanok és nem válaszolók aránya sem változott: szeptemberben a kérdezettek 51, októberben pedig 50

százaléka tartozott ide, azaz továbbra is minden második választópolgár bizonytalan, vagy nem árulja el pártválasztását.

A pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága a szeptemberi 50-ről 46 százalékra csökkent, míg az MSZP-é lényegében nem változott, 21-ről 22 százalékra módosult, így a két párt támogatottsága közti különbség októberben tovább csökkent. Ebben a hónapban lényegében két kormánypárti szavazóra egy szocialista választó jut akár a teljes népesség, akár a pártválasztók körében. Ugyanez az arány egy évvel ezelőtt, tavaly novemberben még 5:1-hez volt a Fidesz-KDNP javára. A Tárki 2011. októberi adatfelvétele még az MSZP-frakció kettéválása és a Demokratikus Koalíció megalakulása előtt történt.

A másik két parlamenti párt közül a Jobbik támogatottsága nem változott, az LMP-é viszont kismértékben nőtt. A Jobbik szavazóinak aránya a teljes népesség körében 10 százalék volt mind szeptemberben, mind pedig októberben, a pártválasztók körében pedig 21-ről 20 százalékra változott, miközben az LMP-é a teljes népességen belül 3-ról 5 százalékra, a pártválasztók között pedig 7-ről 10 százalékra nőtt.

Ez is érdekelheti:  Hatalmas szívás a Momentumnak, kibuktak a Fővárosi Közgyűlésből

Forrás: Origó

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Tárki: Egy év alatt felére csökkent a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya

  1. Fideszék középosztály alatt a rózsadombi úri villák módos felső tízezrét értik, hát kb 10 000 szavazót (sem) érdemelnek, jól lesznek még 1%-ra is, ha ugyan választásokon fognak megbukni egyáltalán…

  2. Mért kell 1 hatalom által kivételezett barmoknak=osztálynak lenni? Mert a népet képtelenek vagytok felemelni? Azzal akartok választást nyerni!
    Beválaszt a hajléktalan, mert budai villás középosztályunk van, mert a „tömeg” ott van!

  3. Aki egy kicsit is ismeri a nép hangulatot az röhög az ilyen „közvélemény kutató” valójában erőszakoló eredményeken! Hogyan tudják az mszp szimpatizánsokat duplájára hozni a Jobbikhoz képest? Egyetlen módon csalással, hazugsággal! Tisztában vannak a likud-fidesznél, hogy a Jobbik fogja őket váltani ép ezért mindent elkövetnek, hogy eltántorítsák az embereket tőlük! Ezért van hogy a mérhetetlen pártot lmp (szdsz) is közel mutatják a Jobbikhoz! ha lenne vér a pucájukban ezeknek a segédcsapatoknak akkor teljes egészében nyilvánosságra hoznák a kérdőíveket, hogy milyen kérdések közül lehet választani a válaszadóknak, de ezt soha nem fogják megtenni, mert rögtön kiderülne az aljasságuk,manipulációjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük