KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tálib terroristákat fogtak el a határnál

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tálib harcosokat fogtak el az év elején a szerb kommandósok a magyar határkerítés túloldalán. A két férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján terrorizmus gyanúja miatt körözték. Egyikük, Abdul Bashir – becenevén, a Kapitány – korábban mesterlövészként szolgált az afgán hadseregben, a francia hatóságok szerint sorozatgyilkosságokat követett el. A másik elfogott terrorista pedig korábban a tálibok tábornoka volt. A szerb belügyminisztérium közlése szerint élesre töltött géppisztolyaik voltak, és mindketten Magyarországon keresztül akartak az Európai Unióba szökni – számoltak be róla az M1 Híradóban.

Nemzetközi körözés alatt álló tálib terroristákat fogtak el a szerb kommandósok a magyar határ túloldalán – erről írt a Blikk. 

Az éve elején elfogott férfiak a Szabadka melletti radanovaci erdőben és a környékbeli tanyákon bujkáltak. A szerb védelmi miniszter szerint Magyarországon keresztül akartak az Európai Unióba szökni. A kiterjedt akció során több mint száz, magukat szírnek és afgánnak valló migránst kaptak el, köztük volt az a két terrorista, akiket a francia hatóságok már régóta kerestek. Mer Hamza az afgán hadsereg tábornokaként szolgált korábban, onnan szélsőséges nézetei miatt bocsátották el. Társát Abdul Bashirnak hívják, beceneve: a Kapitány. A francia hatóságok szerint ő mesterlövészként sorozatgyilkosságokat követett el amerikai és francia katonák ellen.

A terroristák elfogása nem volt veszélytelen, ugyanis élesre töltött automata géppisztolyokkal voltak felszerelkezve, amikor lecsaptak rájuk a kommandósok.

A gyanú szerint a két most elfogott férfi az Európai Unió területére jutva terrorcsoportokat szervezhetett volna, ezért is számítanak különösen veszélyesnek. A francia hatóságok már kérvényezték a kiadatásukat, hamarosan eljárás indulhat ellenük terrorizmus vádja miatt.

Közben folyamatos a migrációs nyomás a szerb határon. Obrenovácon nagy létszámban csoportosulnak az illegális bevándorlók, közöttük egyre többen vannak olyanok, akiknek harci tapasztalata van.

„Afganisztánban a katonák helyzete rossz. A tálibok miatt sokan menekülnek el”

– mondta el egy afgán katona.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

A legtöbb migráns a magyar-szerb határon keresztül akar átjutni az unió területére.

„Magyarországra megyek, onnan pedig Ausztriába. Tudjuk, hogy a magyar rendőrökkel nehéz lesz, de mi akkor is megyünk”

mondta egy migráns.

 

Veszélyesebbé, nagyságrendekkel nagyobbá vált az illegális migráció

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en azt mondta: minden adat, ami előrejelezheti a következő időszakban a migrációs tevékenységet, azt mutatja, hogy a következő hónapokban egyre több és veszélyes illegális bevándorló fogja megkísérelni az átjutást a magyar határon.

„A határellenőrzésnek nemcsak fontos közbiztonsági, lakosságvédelmi szuverenitás védelmi feladata van, hanem nagyon fontos nemzetbiztonsági feladatot is el kell látni, hogy távoltartsuk azokat a személyeket, akik akár terrorcselekménnyel, vagy más, a nemzet biztonságát fenyegető cselekménnyel, szándékkal próbálják illegálisan átlépni a határt”

– fogalmazott Bakondi György.

Tavaly 270 ezer migránst tartóztattak fel a magyar határon. Ez több mint kétszer annyi, mint amennyi 2021-ben volt. Az embercsempészek is egyre agresszívebben próbálják meg Európába juttatni az illegális bevándorlókat. A magyar börtönökben 72 országból 2500 embercsempészt tartanak őrizetben.

hirado.hu

Kiemelt kép: Migránsok a magyar-szerb határnál / hirado.hu – illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük