KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovákiai választások – Petr Fiala bízik Csehország és Szlovákia további szoros együttműködésében

Petr Fiala cseh kormányfő bízik abban, hogy Csehország és Szlovákia együttműködése a szlovákiai parlamenti választások után is nagyon szoros lesz.

„Figyelemmel kísértem a szlovákiai választásokat, és azt kívánom a szlovák állampolgároknak, hogy a választások utáni egyeztetések legyenek rövidek, és egy jó kormány megalakításához vezessenek”

– reagált a szombati szlovákiai választások eredményére a cseh kormányfő vasárnap az X közösségi hálón.

Andrej Babis volt cseh kormányfő az ellenzéki ANO mozgalom elnöke szintén az X-en gratulált Robert Ficónak, a választásokon győztes Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökének. „Szlovákiának olyan kormányt kívánok, amely otthon az emberek életének jobbításán fog dolgozni, Európában pedig keményen védeni fogja a szlovák állampolgárok érdekeit” – írta Babis, aki bejegyzésében méltatta a harmadik helyen végzett Hang (Hlas-SD) eredményét is.

Ivan Bartos, a Cseh Kalózpárt elnöke, kormányfőhelyettes is gratulált a győztesnek, és kifejezte reményét, hogy Prága és Pozsony „nemzetközi szintet meghaladó együttműködése” az új szlovák kormány alatt is folytatódni fog. Bartos Michal Simeckának, a Progresszív Szlovákia elnökének is gratulált. A második helyen végzett párt eredménye véleménye szerint „azt bizonyítja, hogy a liberális politikának továbbra is helye van Közép-Európában”.

A szlovákiai választások eredményét Václav Klaus volt cseh államfő is üdvözölte. „Az Irány győzelme esély az öntudatos szlovák politika visszatérésére és ihlet a Csehországgal szomszédos országok politikusai számára” – írta Klaus üzenetében.

Kiemelt képen: Petr Fiala / AFP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük