KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Péter pénteken fog találkozni Szergej Lavrovval

Exkluzív interjút adott a Mandinernek az ENSZ-közgyűlésen tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit arról is kérdeztek, hogy találkozik-e, és ha igen mikor Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Előzetesen Szijjártó éppen azt hangsúlyozta, hogy az ENSZ-t pont azért hozták létre, hogy annak összejövetelén a világ összes országa ott tudjon lenni, és azok is tudjanak egymással beszélni, akik konfliktusban vagy háborúban állnak egymással. Így például – félretéve a büszkeségüket – az amerikai elnök az orosszal.

A magyar külügyminiszter közölte: ő a nemzeti érdekeket akarja képviselni, ez pedig az, hogy a kommunikációs csatornák álljanak nyitva és legyen minél előbb béke. „Ha pedig ehhez egy kicsit is hozzá tudunk járulni, akkor ezt meg kell tenni” – fogalmazott.

Ezért pénteken találkozni fog Szergej Lavrovval, előtte pedig a belorusz külügyminiszterrel is egyeztet csütörtökön.

„Mindkét találkozón erőteljesen fogom képviselni a béke álláspontját, azzal, hogy konstruktív ügyekben, amelyeket nem érintenek szankciós intézkedések, folytatjuk az érdekalapú, racionális együttműködés”

– szögezte le Szijjártó.

Mandiner

Kiemelt képen Szergej Lavrov és Szijjártó Péter / Fotó: (fb) / archív

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük