KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan a Nyugat-Balkán diszkriminálása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország a bővítéspártiak táborához tartozik, így elfogadhatatlannak tartja a Nyugat-Balkán diszkriminálását – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán az Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülése előtt.

Szijjártó Péter azt írta: kedden az Általános Ügyek Tanácsa ülésezik Brüsszelben. Nagyon ritkán vesz részt ennek a formációnak a tanácskozásán, most viszont maradt, mert az Európai Unió bővítési csomagja van a napirenden – tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy mivel az elmúlt években a “bővítésellenes hangulat győzedelmeskedett”, egyetlen nyugat-balkáni ország csatlakozási folyamatában sem történt egyetlen előrelépés sem. Kiemelte:

Magyarország a bővítéspártiak táborához tartozik, így elfogadhatatlannak tartjuk a Nyugat-Balkán diszkriminálását. Az Európai Uniónak igenis szüksége van a lendületre és frissességre, amelyet a Nyugat-Balkán országai hoznának nekünk,

hozzátéve, hogy a csatlakozási folyamatnak az adott ország teljesítménye alapján kellene haladnia és nem mesterséges, taktikai szempontok alapján.

A tárcavezető szerint Ukrajnával a csatlakozási tárgyalásokat felelőtlenség lenne elindítani, az Európai Bizottság ugyanis elmulasztotta elvégezni a megfelelő előkészítést: sem az Európai Unió, sem Ukrajna nincs felkészülve arra, hogy

kölcsönösen előnyösen, jól strukturáltan indulhassanak meg a csatlakozási tárgyalások.

A nyugat-balkáni országok azonban már hosszú évek óta várakoznak, kellően felkészültek, ezért érthetetlen, hogy miért blokkolják egyes tagországok az előrelépést az ő esetükben – hangsúlyozta.

Ma nagy csata és nagy vita várható a következő órákban a döntésről vagy a nem döntésről

– írta Szijjártó Péter.

MTI, Facebook, PS

Kiemelt képen: Szijjártó Péter Brüsszelben / Forrás: Facebook (Szijjártó Péter)

Ez is érdekelheti:  Hazánk is reagált Macron őrült ötletére

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük