KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szétesőben a Jobbik?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alig három hét telt el, amióta a Jobbik frakciója kizárta soraiból Dúró Dórát, de azóta nem telik el nap, hogy ne oszlana fel egy-egy alapszervezet vagy lépne ki egy önkormányzati képviselő a pártból. Hogy ez a Jobbik széteséséhez vezet-e, majd kiderül, ám az biztos, hogy a kilépők szinte kivétel nélkül ott lesznek a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontó rendezvényén.

Noha Jakab Péter, a párt szóvivője a Jobbikot érintő kilépési hullámról nemrégiben még úgy fogalmazott, lemorzsolódásról sem lehet beszélni, a pártot elhagyók száma ennél többet sejtet. Számos polgármester, megyei közgyűlési tag és még több önkormányzati képviselő kilépésével, valamint több alapszervezet megszűnésével elindult a Jobbik a szétesés felé. A legsúlyosabb veszteséget Nógrád megyében szenvedte el a párt, ott ugyanis gyakorlatilag mindenki elhagyta a Jobbikot, és függetlenként folytatja képviselői vagy polgármesteri munkáját, ezzel együtt a napokban feloszlott a soproni alapszervezet is, miként a budapesti, terézvárosi is működésképtelenné vált.

A Jobbikot elhagyó tagok ráadásul szinte kivétel nélkül támogatják a Mi Hazánk Mozgalmat, amely Toroczkai László és több, akkor még jobbikos, ma már független polgármesterrel együtt megalapított Mi magunk platformból nőtte ki magát. Ismert, Ásotthalom polgármestere azután döntött egy, a Jobbikon belüli platform alapítása mellett, hogy a párt elnökválasztásán, ha kis különbséggel is, de alulmaradt Sneider Tamással szemben.

A Jobbik vezetése illegitimnek tartotta a kezdeményezést, Toroczkait pedig etikai és fegyelmi vizsgálat útján kizárták a pártból. Hasonló megtorlás érte Dúró Dórát, aki amellett, hogy Toroczkai elnökhelyettes-jelöltje volt, támogatásáról biztosította a párton belül működő platformot. Dúró hiába szögezte le, hogy a Jobbikon kívül nem követi a mozgalmat, párttársai kizárták a frakcióból, az elnökség pedig visszakérte mandátumát. Ezzel a lépéssel a Jobbik feltehetően túllőtt a célon, legalábbis az akkor indult és máig tartó kilépési hullám ezt mutatja.

A kilépők ugyanis egyik legfőbb indokként pont azt jelölték meg, hogy a Dúró Dóra elleni koncepciós eljárás elfogadhatatlan számukra. Távozásuk másik oka az, hogy a Jobbik tisztújító kongresszusán az a Sneider Tamás nyerte el az elnöki címet, aki köztudottan a párt lelkét elvevő Vona Gábor elkötelezett híve, ami egyértelművé teszi, hogy a Jobbik képtelen lesz a megújulásra, illetve a saját gyökereihez való visszatérésre. Vona a lemondása után nem tűnt el, politikai tanácsokkal segíti pártját, sőt több vezető is arra utalt, hogy idővel visszatérhet a Jobbik élére.

Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Szétesőben a Jobbik?

  1. Ezt a hozzászólást még a kampány idején írtam a PS-nak, de most is aktuális. Örülök neki, hogy Morvai Krisztina és Gaudi Nagy Tamás tartja a lelket az igazi jobbikosokban.
    Ők tényleg nem változtak, nem követik a takonygerincü Vonát és pártvezetését.
    Most a FIDESZre kell szavazni, aztán várjátok meg a Jobbik teljes választási bukását. Akkor alakítsátok meg a „Jobbik 2.0”-t. Akkor fogjátok látni, hogy kit nem szabad felvenni az új pártba.
    Annak is nagyon örülök, hogy László Petra csinálta ezt a videót a PS-nak.

  2. Ugyan ez jellemző az országra is. A Haza szeretetet felváltotta a pénz imádata. Mindent érte!? Az ember(?) képes arra,hogy ideig,óráig eljátsszon egy hazug szerepet ,de előbb- utóbb előbújik az „igazi énje. Hogy valójában ki is ő. Ahogy most a jobbikon(?) belül is , de mindegyik pártra(?) jellemző. A siker,a karrier, a hatalom, mindenek előtt. Hogy közben az Országgal, Néppel,vagy a családdal hosszútávon mi lesz,már nem fontos!? Csak a most ! Pénzt, dicsőséget,hírnevet. Most legalább tudható,hogy ki,mi mellett tette,teszi le a voksát,hová,kihez tartozik. Ha egy csoportnak, a vezetése hulladék,akkor nem a tagságot kell lecserélni,vagy hozzájuk idomítani. Ahogy Magyarország értelmesebb részét sem.
    Egyszerűen eladták magukat egy „bizonyos vallási csoportnak! Nem ők lesznek ebben az országban az elsők! (nekem ez a véleményem!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük