KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szervkereskedelemmel gyanúsítják a volt ukrán miniszterhelyettest

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A helyi média szerint egy volt ukrán egészségügyi miniszterhelyettest azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy olyan bűnszövetkezetben, amelyek emberi szerveket gyűjtöttek be különböző kórházakból.

A bűnözői csoportban orvosok is részt vettek, akik közül néhányan egy tekintélyes kijevi klinikán dolgoztak – közölte hétfőn a Sztrana ukrán hírportál bűnüldözési forrásokra hivatkozva. Az ügynek állítólag 11 gyanúsítottja van, akik közül eddig még egyiket sem nevezték meg.

„A szerveket cselekvőképtelen emberektől szedték ki és adták el. A bűnözői csoport valamennyi tagja ellen a büntető törvénykönyv három cikkelye alapján emelnek vádat. Akár 12 év börtönbüntetéssel is sújthatók”

– mondta az egyik forrás.

Ukrajna a Moszkvával fennálló konfliktusa közben a szervkereskedelem melegágyává vált, állította egy tavalyi cikkében Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Azt állította, hogy az ukrán kormány megkönnyíti az illegális kereskedelmet, miután 2021-ben jelentősen liberalizálta a szervátültetéseket.

„[A reformok] sokkal könnyebbé tették az olyan elhunytak szerveinek begyűjtését, akik nem járultak hozzá, hogy haláluk után donorrá váljanak”

– írta Zaharova.

„Az engedélyt … egy olyan tisztviselő adhatja ki, aki magára vállalná a temetési előkészületeket, például egy kórház főorvosa vagy egy katonai egység parancsnoka. A transzplantációt nemcsak állami, hanem magánklinikákon is engedélyezték”.

A bűnözők úgy reklámozzák magukat, hogy 48-60 órán belül készek „megrendelésre” az EU-n belül bárhová szíveket, veséket és májakat szállítani – állította Zaharova médiainformációkra hivatkozva.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó:  ©  Sturti / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük