KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szelektív memóriája van a luxusban élő Dobrevnek?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– Fizessenek azok, akik luxusvillában élnek – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, aki a Partizán című műsorban mutatta be pártja programját. Az árnyékkormány miniszterelnöke szerint a párt új mottója, miszerint Fizessenek a gazdagok, nem csak egy szlogen, ez a DK programja.

Szép gyermekévek

A beszélgetésből az nem derült ki, hogy Dobrev szerint neki és férjének, Gyurcsány Ferencnek mennyit kellene fizetni az Apró-villa után, amelyben élnek. A villaépülethez egyébként Dobrev édesanyjának családja, az Apró család a Rákosi-korszak államosításának köszönhetően jutott. A Szemlőhegy utcai villát azonban 1952-ben államosították, 1958-ban pedig az épület első emeletét Apró Antalnak, a Minisztertanács akkori elnökhelyettesének, földszintjét pedig a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztjéig jutó és koncepciós ügyekben hozott, halálos ítéletei miatt rettegett Jahner-Bakos Mihálynak és nejének utalták ki.

Ebben a villában nőtt fel Dobrev Klára, akinek Gyurcsánnyal közös cége, a Fittelina Kft. vette meg az ingatlan tulajdonjogát, természetesen bőven áron alul.

A házban többek közt uszoda, szauna, valamint belső lift is található, ami luxusnak mondható.

Nagyvonalú volt az árnyékminiszterelnök édesanyja

A Partizán-interjú kapcsán arról is érdemes megemlékezni, hogy Dobrev szerint nagyon nincs rendben, hogy a gazdagok saját rokonaikból csináljanak milliárdost. Nos, az árnyékminiszterelnök édesanyja jelentősen hozzájárult Dobrevék meggazdagodásához.

Apró Piroska ugyanis a rendszerváltozás után a Magyar Hitelbank Rt. igazgatótanácsának elnöke lett, majd számos fontos pozíciót töltött be – a legfelsőbb, politikai kapcsolatokkal is rendelkező üzleti elithez tartozott, a Gyurcsány–Dobrev házaspár politikai hatalmának megszerzésében pedig elévülhetetlen érdemei vannak.

Arról is beszélt Dobrev a Partizánban, hogy „döbbenetes, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak lettek, minden válságból gazdagabban jöttek ki”. – Valami nincs rendben, ezen változtatni kell – mondta annak a Gyurcsány Ferencnek a felesége, aki az elmúlt évtizedekben, válság idem válság oda, rendre növelte vagyonát.

Ki is az a Dobrev Klára?

Mennyi is az annyi?

A bukott kormányfő jövedelme 2009-ben 103 millió forint volt. 2014-ben bruttó 168,6 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül, míg 2016-ban már bruttó 1,1 milliárd forint osztalékot vett ki az Altusból.

Ez is érdekelheti:  Eldöntve: zöld lámpát kapott Svédország NATO-csatlakozása

Azt továbbra nem tudni, hogyan alakult Dobrev Klára vagyoni helyzete tavaly. Gyurcsány Ferenc felesége legutóbb 2021 augusztusában tett közzé vagyonnyilatkozatot, azt is csak azért, mert a baloldali előválasztáson indulóknak ezt meg kellett tenniük. Ebből az derült ki, hogy

 Dobrev az egyik leggazdagabb magyar politikus, aki valódi luxusban él.

Gyurcsány Ferenc feleségének bevallásában 2021-ben két ingatlan is szerepelt: ő volt az egyedüli tulajdonosa a négyszáz négyzetméteres Apró-villának és férjével közösen tulajdonolták a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót. Ami pedig a megtakarításokat illeti:

Gyurcsány Ferenc feleségének 2021-ben 199,882 millió forintja, azaz lényegében kétszázmilliója volt az értékpapírszámláján, emellett EP-képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kapott, ami összesen csaknem 4,8 millió forintnak felelt meg.

Az már csak a hab a tortán, hogy a Fizessenek a gazdagok szlogent még Botka László, a szocialisták akkori miniszterelnök-jelöltje kezdte használni, amit akkor Gyurcsány Ferenc úgy kritizált, ő nagyon nem szereti, ha felkínálunk különböző társadalmi csoportokat bűnbaknak. Külföldieket, bevándorlókat, szegényeket vagy gazdagokat általában.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük