KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szaúdi király: a terroristák már jövő hónapban Európába érhetnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hídfő.net | Abdullah szaúdi királyAz Agence France Presse jelentése szerint Abdullah szaúdi király kijelentette, hogy amennyiben a nyugati országok nem lépnek fel kellő hatékonysággal az ISIS terrorszervezet ellen Szíriában és Irakban, a nyugati országok saját határaikon belül kell szembenézzenek a fenyegetéssel.

„Ha figyelmen kívül hagyják, egy hónapon belül Európát, egy másik hónapban pedig Amerika partjait is elérik.” A szaúdi uralkodó az újonnan kinevezett nagykövetek beiktatási ceremóniáján kijelentette, hogy „a terrorizmus nem ismer határokat, és ez a fenyegetés számos országot elérhet, a Közel-Kelet térségén kívül is.”

A szaúdi uralkodónak azonban egy másik mondata árulkodik arról, hogy a mondandó nem egészen azt jelenti, mint aminek első hallásra tűnik. „Közvetítsétek ezt az üzenetet vezetőiteknek: megfelelő körültekintéssel harcoljatok a terrorizmus ellen”. A nagykövetek egy nappal az után kapták meg ezt az üzenetet, hogy a nyugati sajtó szerint ISIS terror sejteket fedeztek fel Mexikó északi peremvidékén, melyek az Egyesült Államok elleni támadásra készülnek.

A szaúdi király mondatai sokkal inkább fenyegetést jelentenek a nyugati országokra nézve, mint jó tanácsot: a „kellő körültekintés” egyértelműen azt jelenti, hogy miközben a terrorizmus elleni harcra hivatkozva katonai műveleteket hajtanak végre a kérdéses területen, még véletlenül se cselekedjenek Szaúd-Arábia érdekei ellen. Ellenkező esetben a terrorista fenyegetés Európát, majd az Egyesült Államokat is elérheti, akár már a következő hónapban. Vajon van-e közvetlen összefüggés a szaúdi király „figyelmeztetései”, és Európában a terrorellenes készültség fokozása (akár a budapest vegyvédemi riasztórendszer beiktatása) közt?

Korábban a szaúdi nemzetbiztonsági tanács vezetője azzal próbálta megzsarolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vonja meg támogatását a szíriai kormánytól, és cserébe „elintézi, hogy terroristák ne hajtsanak végre merényleteket” a Szocsiban rendezett téli olimpián. A 2013 augusztusi eset is mutatja, hogy a szaúdi uralkodócsalád közvetlen irányít a világban működő számos terrorszervezetet.

Ez is érdekelheti:  Svédország NATO-csatlakozása árt az európai biztonságnak

Hídfő.net

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Szaúdi király: a terroristák már jövő hónapban Európába érhetnek

  1. A szaudiak minden teror- cselekményben benne voltak és vannak csak persze midig a háttérböl. A saját népüket is terorban tartja. Jo dolgukban a kábito sem ismeretlen pár prinz börtönbe van. Na meg a Bin Láden is onnan valo. Semmivel sem külömb a másik kettönél. Itt meg még pénz is létezik de a másiknál már nagyon magas a belsö adoság. Persze könnyen megeshet, hogy a szaudiak csinálnak egy
    vészes puccsot és akkor amerikának annyi.
    Esther

  2. Jó, hogy mondja, mintha nem tudnánk. Egyébként pedig a szuper haditechnikával felszerelt terroristák biciklivel jönnek, hogy ilyen sokáig tartana az út?

  3. Ó fényes tekintetű kezdjétek szedni a tevepiszkot, mert ha felétek indulnak meg, nektek nem lesz pénz az olajból!

  4. A terroristák azaz a zsidók sajnos már nagyon régóta terrorizálják európa népeit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük