KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar-magyar kerekasztal összehívását kezdeményezi a Jobbik

A kormánynak és a pártoknak közösen kell lépniük Kárpátaljáért

A Jobbik az ukrajnai helyzet miatt egy magyar-magyar kerekasztal összehívását kezdeményezi a kárpátaljai magyarság, egyházak valamint a kormány és a magyarországi pártok részvételével.

[youtube=http://youtu.be/-n3Kp2lYr4g]

N1Tv

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Magyar-magyar kerekasztal összehívását kezdeményezi a Jobbik

 1. Aktuális !
  Fennmaradásunkért ! (menteni ami még menthető)
  A NEMZETÜNK SORSA
  Egy sor magyar város részünkre már elveszett, (Pozsony,Kassa,Kolozsvár, Ungvár,Munkács stb.).Az 1100 éves szent Magyar Földünk megőrzése érdekében, meg kell állítanunk a magyarlakta települések más nemzetiségiekkel való felhígítását, túlnépesítését. Az EU szabályai, az ENSZ törvényei egyértelműen tiltják, hogy olyan rendelkezéseket hozzanak, amelyek következtében az adott régió vagy település nemzetiségiek arányai megváltozhatnak. Ukrajna aláírta e törvényeket, de ennek ellenére erőteljes ukránosítást, illetve mesterséges túlnépesítést folytat itt Kárpátalján.
  Ukrajna kormánya és parlamentje, tartsa be a nemzeti kisebbségek védelmére vállalt minden kötelezettségét, az Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvek Chartájának előírásait!
  Mi annak idején önhibánkon kívül lettünk szovjet, majd önakaratunk ellenére vagyunk ukrán állampolgárok.. Ukrajna részünkre csupán a sokadik állam amelyhez erőszakkal csatolták az útolsó 90 év folyamán ezeréves szent magyar szűlőföldünket. De mindezek ellenére mi vagyunk az ország legfegyelmezettebb, legtörvénytisztelőbb, szorgalmas, becsületes európai műveltségű polgárai. Szorgalmunkkal, tehetségünkkel, kultúránkkal példamutatóan hozzájárulunk Ukrajna felvirágoztatásához. A bűnözés részaránya köztünk szinte elenyésző. Szeretnénk, ha ez így is maradna…
  Egy esetleges új válsággóc létrejöttének elkerülése érdekében elvárjuk az ukrán államtól, hogy a leghatározattabban vegye elejét mindenféle magyarellenes kirohanásnak, a történelmünk meghamisitásának, azok elkövetőit szigorúan büntesse meg(a büntetlenség kedvez a bűnözőknek) , a továbbiakban pedig vegye figyelembe az önrendelkezésünkre irányuló természetes igényünket. Kezdetnek Kárpátalja területén hozzanak létre egy közigazgatási nemzeti körzetet, amely magába foglalja az összes magyarlakta települést.
  Ugyancsak az új ukrán kormány tegyen végre eleget annak az ukrán kezdeményezésre létrejött kölcsönös kötelezettségvállalásnak, amely szerint az ukrajnai magyarok ugyanolyan mértékű állami támogatásban részesüljenek, mint a magyarországi ukránok, akiknek nemzeti önkormányzatai igen jelentős költségvetési összegeghez jutnak.
  v.Kövér György
  UI. A keletmegyei menekültek be/letelepitését a Magyarlakta településekbe le lehet állitani, cask a járási de föleg a magyar települések önkormányzatainak elszántsága, határozottsága, bátorsága, na és a KMKSZ, UMDSZ, MÉKK, s Magyar nemzeti öntudattal rendelkező, s nemzeti elkötelezettséget vállaló képviselőink támogatása szükséges ehhez.
  Mitöl, kitöl félünk?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük