KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Svédország nem küld vadászgépeket Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev korábban bizakodó volt a nyugati repülőgépek beszerzését illetően

Svédország nem kíván szállítani Ukrajnának legkorszerűbb Saab JAS 39 Gripen típusú vadászgépeiből – közölte vasárnap Pol Jonson védelmi miniszter. Kijev korábban igényt nyújtott be arra, hogy modern repülőgépeket kapjon nyugati támogatóitól, köztük Stockholmtól.

Alekszej Reznikov ukrán védelmi miniszterrel Odesszában tartott közös sajtótájékoztatón Jonsont arra kérték, adjon tájékoztatást arról, hogy Kijev kaphat-e Gripen repülőgépeket a Moszkvával való konfliktusához.

„Nincsenek küszöbön álló tervek a Gripenek Ukrajnába küldésére

– jelentette ki Jonson.

Bár Reznikov nem tett további megjegyzéseket, a Politicónak adott októberi interjújában még reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy Kijev végül megkapja a nyugati legmodernebb katonai eszközt.

„Biztos vagyok benne, hogy Svédországból olyan vadászrepülőket is szállíthatnak majd, mint az F-16-osok, F-15-ösök vagy Gripenek”

– mondta akkor Reznikov.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: A svéd légierő Jas 39 Gripen E típusú sugárhajtású vadászrepülője 2022. május 11-én átrepül a balti-tengeri Gotland-sziget felett. © Henrik MONTGOMERY / TT HÍRÜGYNÖKSÉG / AFP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: