KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: A politikai félelemkeltés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A félelemkeltésnek számos válfaja van. A „mumustól” a „rézf@szú bagolyig” bezárólag, ám a politikai félelemkeltés is divattá vált.

Minden politikai fél riogatja a maga szavazóbázisát. Ki-ki azzal, hogy mikrofonba skandálja a „nem félünk” mondatot, és a tömeg átveszi ezt az ostoba, semmitmondó skandálást, noha tudja, hogy nincs is mitől félnie – de jól hangzik. A másik politikai horda Orbán Viktortól rettegteti a közönségét. A kormány azonban, a valósággal, a tényekkel kénytelen félelmet kelteni, hiszen a háború, a bevándorlás, az LMBTQ és a keresztényüldözés a mai világban igazán félelmet keltő perspektívák.

Azonban, ha a kormány nem félelemről és veszélyekről beszélne, talán a társadalmi feszültségek is alábbhagynának.

Mert más dolog félelmet kelteni azzal, hogy a „nem félünk”-et skandáltatja a még saját magától és a rendőrségi rádiótól is meg-megrettenő, politikusnak mondott niemand, és más dolog bátorságra ösztönözni a hallgatóságot. Ugyanez érvényes a kormányra is, hiszen, ha mindig csak arról beszélünk, hogy mitől kell rettegni, akkor egy magát még a papírcsörgéstől is összecsináló, önvédelemre képtelen társadalom alakul ki, amely inkább bujkál és megadja magát, semmint fegyvert fogna és megvédené a szabadságát.

Őseink sem félelemre építették a haza védelmét, hanem lelkesítettek, bátorságra buzdítottak, önvédelemre ösztönözték a népet. Körbevitték a véres kardot az országon és a nemzet egy emberként állt a vezér Máriás zászlaja alá. Ennek volt köszönhető az a sok győztes csata, amelyekről nem tanítanak az iskolákban egy mukkot sem, mert a bátor, önmagát megvédeni képes nép, nemzet veszélyes…

A mai „ne féljetek” felszólítás ördögi dolog, mert félelmet ültet a lelkekbe. Ugyanis, amikor nincs mitől félni, de mégis a „ne féljetek”-et és a „nem félünk”-et hajtogatják a politikusok, akkor az ellenkező hatást vált ki, és önkéntelenül is kialakul a félelem a hallgatóságban. Ellenben, ha valóban van mit megvédeni, úgy a bátorságra kell összpontosítani és ösztönözni a társadalmat.

Ez is érdekelheti:  Legendás Hungaria- és Piramis-koncertek vinylen

Az ellenzéki, külföldről fizetett félelemkeltés arra szolgál, hogy félelemből – mindegy kitől –, de védelmet akarjon kapni a rettegők hada. Ha „Orbántól” kell félni – mint azt igyekeznek a beteg elméjű, jól fizetett, hazaáruló gazemberek elültetni a fejekben –, akkor azok a külföldi rablók és istentelenek juthatnak a védelmező szerepéhez, mert felkéri őket a „nép”. Azokat, akiktől valójában félni kellene, de, akiktől – ha bátorságra buzdítana a kormány és a kormánymédia –, meg tudjuk védeni magunkat. Tehát, a kormánynak is bátorságra kell buzdítania a társadalmat azok ellen, akik félelmet keltenek, és akiktől valóban félhet az, aki gyáva…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Közönség Magyar Péter tüntetésén Debrecenben 2024. május 5-én. Azt skandálták: „Nem félünk!” Ők nem félnek, mert tudják, nincs is mitől félniük… (NIF) / Fotó: Reddit

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük