2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Soledar orosz ellenőrzés alatt – Nehézfegyverek Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium pénteken köszönetet mondott a Wagner magán katonai szervezetnek Soledar felszabadításáért – jelentette szombaton a Magyar Békekör tudósítója.

A legújabb harctéri fejleményekből az amerikai hadvezetés arra a következtetésre jutott, hogy az orosz offenzívát csak tankelhárító nehézfegyverekkel tudnák meghiúsítani. Ezért Excalibur irányítású tüzérségi lövedékeket és RAAMS rendszereket ad Kijevnek. A fegyverzet egy része már megérkezett rendeltetési helyére – tudatta Andrej Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője.

Az ukrajnai katonai intervenció óta Kijev 150,8 milliárd dollár pénzügyi támogatásban részesült. Katonai célra 48,5 milliárd dollárt kapott. Az Ukrajnának nyújtott nyugati segély 2,7-szer meghaladja Ukrajna 55,5 milliárd dollárnyi 2022. évi költségvetését. A Kijevnek nyújtott katonai támogatás összege Oroszország védelemre fordított kiadásai (51,1 milliárd dollár) 94,9 százalékának felel meg. Az ukrán kormány legnagyobb adományozójának az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az Európai Unió számít.

„Ukrajna a NATO katonai magáncégévé vált” – mondta Vaszilij Nebenzija, az Orosz Föderáció ENSZ-nagykövete pénteken. „Ukrajna népe idegen célokért kénytelen háborút viselni” – fűzte hozzá.

Orosz részről újra és újra hangsúlyozzák: Oroszország nem az ukrán nép ellen harcol, hanem neonáci vezetése ellen. Az ukrajnai különleges katonai műveletnek nem célja az ukrán nemzetállamiság felszámolása.

Kijev, New York, Donyeck, 2023. január 14. szombat (MB)

Kiemelt kép: A harcok során elpusztult Soledar város műholdképe

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Agresszív ukrán mozgósítás 3. - "Ezekért haljak meg???"

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük