KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Seymour Hersh: „Nem volt nehéz kinyomozni” az Északi Áramlat felrobbantásának történetét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A legendás oknyomozó újságíró, Seymour Hersh a múlt hét szerdán megjelent írásában azt állította, hogy a CIA volt felelős az Északi Áramlat gázvezetékek szeptemberi felrobbantásáért, ami nem egy bonyolult történet. Hersh szerint azonban nyilvánvaló, hogy azért annál jóval többről van szó, mint amiről a legtöbb médium beszámolt.

A Pulitzer-díjas újságíró a múlt szerdán a Substackon megjelent cikke óta először nyilatkozott, a Radio War Nerd-nek volt a vendége, mely leginkább a névtelen forrásokra volt kíváncsi.

Hersh nem volt hajlandó részleteket felfedni arról, hogy kivel beszélt, és megjegyezte, hogy neki az a dolga, hogy megvédje a forrásait és vállalja a felelősséget, amikor egy történet nyilvánosságra hoz. Viszont azoknak, akik azért kritizálják őt a médiában, mert névtelen forrásokat használ, talán

„egy kicsit jobban meg kellene érteniük az üzletet”

– javasolta az újságíró.

„A probléma az, hogy az egészet leértékelték. Mert most a New York Times és a Washington Post azt hiszi, hogy egy meg nem nevezett forrás az lehet egy sajtós, egy sajtótitkár, aki súg valamit úgy mellékesen a fülükbe. Nem tudom, de úgy tűnik, belül nekik nincs valódi forrásuk”

– mondta Hersh.

Azt is megjegyezte, hogy a nagy hírcsatornák sok mindent nem közölnek a Moszkva és Kijev között zajló konfliktusról.

„A háború, amiről én tudok, az nem az a háború, amiről önök olvasnak”

– jegyezte meg Hersh.

„Elképesztő számomra, hogy a kollégáim hogyan sorakoznak fel” – tette hozzá, és nehezményezte, hogy sok lap, például a New York Times, a Washington Post, a CNN és az MSN, lényegében a Fehér Ház és a Biden-kormányzat fedőszervévé vált.

Ami az Északi Áramlat leleplezését illeti, Hersh kijelentette, hogy „nem volt nehéz kinyomozni a sztorit”, és nyilvánvaló volt, hogy valamilyen NATO-ország érintett a cselekményben, különösen azután, hogy vezető amerikai tisztviselők még 2022 februárjában egyértelmű, fenyegető kijelentéseket tettek – köztük Joe Biden elnök is -, hogy az orosz-német projektet „így vagy úgy”, de leállítják, ha Moszkva úgy dönt, hogy csapatokat küld Ukrajnába.

Hersh arra is rámutatott, hogy az egész nemzetközi csővezeték-ipar tisztában volt azzal, hogy „ki mit csinál”, mi a valóság, miközben erre „senki sem gondol komolyan, de én igen. Szóval, ez van” – zárta mondandóját.

A Fehér Ház, valamint a CIA és a külügyminisztérium tisztviselői kategorikusan elutasították Hersh állításait attól a pillanattól, hogy azok nyilvánosságra kerültek. Moszkva eközben nemzetközi vizsgálatot sürgetett az Északi Áramlat ellen történt támadással kapcsolatban, mivel meglátása szerint ez egy olyan esemény volt, melynek meg kell találni és meg kell büntetni az elkövetőit.

Kiemelt kép: Seymour Hersh ©  Bernard Weil / Toronto Star via Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: