KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Seymour Hersh az alkotmányt tisztelő magas rangú informátorairól és Edward Snowdenről nyilatkozott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai hírszerző közösségben több ezer ember tudott arról, hogy az NSA illegális megfigyeléseket folytat, de Edward Snowden volt az egyetlen, aki megszólalt – mondta a neves oknyomozó újságíró, Seymour Hersh egy exkluzív interjúban, amelyet Afshin Rattansi „Going Underground” című műsorának adott az RT-n.

Hersh „meglehetősen érdekesnek” nevezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori szerződéses alkalmazottjának történetét, aki még 2013-ban szivárogtatta ki a titkos dokumentumok hatalmas mennyiségét, amelyből kiderül, hogy az ügynökség széles körűen kémkedik az amerikai állampolgárok kommunikációja után, és más piszkos praktikákat is felfedett.

Snowden „fiatalként valójában inkább a számítógépekkel foglalkozott, és nem igazán a politikával”, ezért „megriadt”, amikor megtudta, hogy a terrorizmus elleni háború ürügyén változtatták meg azt a törvényt, amely tiltotta az amerikaiak beszélgetéseinek engedély nélküli lehallgatását.

Az NSA-nál akkoriban 25 ezer ember dolgozott a Pulitzer-díjas író szerint, és közülük sokan tisztában voltak azzal, hogy „megváltoztak a szabályok”.

„Ebből a sok ezer emberből csak egy [Snowden] mert megszólalni az amerikai alkotmány egyik legérzékenyebb pontjának közvetlen megsértéséről”

– mondta. „Van valami bizarr abban közösségben.”

Snowdennek nagy „bátorságra” volt szüksége ahhoz, hogy megtegye azt, amit tett, és most nagy árat fizet érte – mondta Hersh, hozzátéve: „Nem hiszem, hogy biztonságban lenne, ha valaha is visszatérne az országba [az USA-ba]”.

A volt NSA alvállalkozót az Egyesült Államokban többek között kormányzati tulajdon ellopásával és titkos adatok illetékteleneknek való átadásával vádolták meg. Amerikai útlevelét érvénytelenítették. Snowden most Oroszországban, ismeretlen helyen tartózkodik, és politikai menedékjogot kapott.

Hersh úgy érvelt, hogy a Snowden-ügynek példaként kell szolgálnia azoknak, akik „összeesküvés-elmélet gyártónak” bélyegzik őt [Hersht] a tudósításai miatt, beleértve a nemrégiben megjelent bombasztikus cikkét, amelyben a Biden-kormányzatot hibáztatta az Északi Áramlat vezetékeken történt robbanásokért.

A Fehér Ház visszautasította a Hersh állításait, azt fikciónak nyilvánítva, de Snowden úgy tűnt, meg van győződve annak hitelességéről.

„Tudnak-e olyan példát a történelemből, amikor egy titkos műveletért a Fehér Ház volt a felelős, de határozottan tagadta?”

– írta néhány hete a Twitteren.

„Eltekintve, tudod, attól a kis ‘tömeges megfigyelési’ felhajtástól”

– utalva az NSA saját leleplezéseire.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: