ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Románia megint átállt: ellenzik az EU-tagsággal járó vétójogot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Támogatják a románok, hogy külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben egyhangúság helyett minősített többséggel hozhassanak döntéseket.

Hétfőn tíz uniós tagállam külügyminisztere különmegbeszélést tart Brüsszelben, hogy előmozdítsa a németek azon javaslatát, miszerint a külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben

egyhangúság helyett minősített többséggel hozzanak döntéseket.

A kezdeményezést Németországon kívül Spanyolország, Belgium, Szlovénia, Finnország, Luxemburg, Hollandia, Franciaország és Olaszország mellett Románia is támogatja.

A Maszol szerint a kormány úgy változtatott korábbi álláspontján, hogy semmiféle tájékoztatás nem hangzott el arra vonatkozóan, miért csatlakozik egy olyan törekvéshez, amely csökkenti egy tagállam szavazatának értékét. Idézik Bogdan Aurescu külügyminiszter 2022 decemberi interjúját, amelyben úgy fogalmazott: „korábban az egyhangon hozott döntések mellett voltunk, mert úgy gondoltuk, a kis államok számára fontos ha élni tudnak a ezzel lehetőséggel egy, az érdeküket sértő döntés esetén”. Emellett Victor Ponta volt kormányfőt idézik, aki szerint Klaus Iohannis államfő kényszerítette ki ezt a lépést, hogy a jövő évi leköszönése után egy fontos nemzetközi pozíciót biztosítson magának.

Mandiner

One thought on “Románia megint átállt: ellenzik az EU-tagsággal járó vétójogot

  1. Azokra legyen érvényes akik megszavazzák !
    Akik elutasítják, ők maradjanak szuverén államok !

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: